Maži automobiliai kėsinasi iš kelių išstumti didžiuosius savo brolius

Dėl gausėjančios pasiūlos ir produktų kokybės bei augančių kuro kainų vis labiau populiarėja maži automobiliai. Bent Jungtinėse Amerikos Valstijose šiuo metu jie yra populiariausi skaičiuojant nuo 1993 metų, rašo leftlanenews.com.

Kompaktinių automobilių prekyba per praeitą mėnesį JAV šoktelėjo 50 proc. Tai didžiausia jų dalis JAV per pastaruosisu du dešimtmečius. Dabar maži automobiliai JAV sudaro 19,3 proc. automobilių rinkos.

„Tradiciškai mažus automobilius užsisakydavo žmonės, kurie neįpirkdavo nieko kito, - sakė šios verslo šakos analitikė Jesse Toprak. - Dabar esmė yra kitur. Matome, kad žmonės juos renkasi, nes jiems maži automobiliai atrodo patrauklūs."

Tam įtakos turėjo tai, kad automobilių gamintojai į mažus automobilius ėmė integruoti prabangią įrangą, kuri anksčiau tokios klasės automobiliuose nebuvo įsivaizduojama.

Dažnai su dideliais automobiliais siejama JAV ir jos valstija Kalifornija pamažu keičiasi. Kalifornijoje kuras tapo brangiausias visoje šalyje, tad ir mažų automobilių joje ėmė daugėti.


Šiame straipsnyje: Maži automobiliaiautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių