„Lithuania Express“ žada naujų reguliariųjų skrydžių iš Vilniaus

Islandų kapitalo bendrovė "Lithuania Express", kurios steigėjai - Islandijos įmonės "Iceland Express" įkūrėjai, ketina šiemet žengti į Lietuvos aviacijos rinką.

Pigių reguliariųjų skrydžių strategiją deklaruojanti bendrovė iš Vilniaus žada skraidyti mažiausiai šešiomis kryptimis, antradienį rašo "Verslo žinios".

Anot vieno iš "Lithuania Express" steigėjų Thorsteinno Gudnasono, bendrovė išsiskirs konkurencingomis kainomis, keleiviams skraidinti nuomojamais naujos kartos "Boeing 737-700" orlaiviais.

"Mūsų pranašumas bus ir plati skrydžių geografija - planuojame startuoti 6-8 reguliariųjų skrydžių kryptimis, tokiomis kaip Amsterdamas ar Berlynas, siūlysime bent 20 tiesioginių skrydžių per savaitę", - teigė T.Gudnasonas.

Jis tiksliai nekalbėjo apie investicijų dydį, tačiau nurodė, jog daugiausia išlaidų pareikalaus orlaiviai. Jau pradėti bendrovės steigimo darbai - "Lithuania Express" turėtų būti užregistruota per artimiausias savaites.

Skrydžius iš Vilniaus numatoma pradėti gruodžio pabaigoje. Verslininkai žada, jog įkūrus bendrovę bus įsteigta daugiau kaip 40 naujų darbo vietų, dar 20 bus sukurta pavasarį. Įmonės pagrindinė bazė bus Vilniaus oro uoste. Pirmaisiais metais "Lithuania Express" ketina pasiekti didesnę nei 150 mln. litų apyvartą.

Pasak T.Gudnasono, dėl bendrovės perspektyvų ir galimos paramos deramės su valdžios atstovais, savo viziją investuotojai pristatė ir susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui, kitiems atsakingiems pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Kada sulauksime skrydziu is/i Kauno i /is Londono GATWICK oro uosto,nes iki siol yra vykdomi skrydziai tik i Luton ir Stansted oro uostus,esancius i siaure nuo Londono,o tai labai nepatogu visiems,isvykstantiems is Anglijos pietines dalies

PANEIGIMAS

PANEIGIMAS portretas
Niekur islandai neskraidins. Kompanijos vadovas Matthías Imsland vakar pareiske, kad tai yra melas: JIS NIEKADA NET IR NEPLANAVO KAZKA DARYTI LIETUVOJE! kam tai idomu, gali kreiptis tiesiai i ji matthias@icelandexpress.is. Lietuvos spaudoje nurodytas Thorsteinn Gudnason yra apsisaukelis!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių