Lietuvos vežėjai prakalbo apie tam tikras „akcijas"

Lietuvos vežėjai labai atsargiai užsimena apie tam tikras "akcijas", kuriomis būtų siekiama atkreipti dėmesį į kylančias kuro kainas bei "Mažeikių naftos" dominavimą rinkoje.

Nors Europoje sunkvežimių vairuotojų streikai tęsiasi jau antrą savaitę, kol kas Lietuvos vežėjai neskuba išvažiuoti į gatves. Tačiau, pasak Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava" prezidento Algimanto Kondrusevičiaus, Lietuvos vežėjų kantrybė ne geležinė.

"Vakar jau ir mūsų gretose buvo girdimi raginimai išvažiuoti į Vilniaus gatves ir lėta vilkstine judėti, šitaip sudarant kamščius. Kiti gi siūlė važiuoti prie "Mažeikių naftos" ir blokuoti įvažiavimus į gamyklos teritoriją", - portalui kaunodiena.lt sakė A.Kondrusevičius. 

Vežėjų atstovai rytoj rengia pasitarimą su profesinių sąjungų vadovais dėl tolesnių sprendimų ir veiksmų. 

"Labiausiai mūsų pasipiktinimą kelia "Mažeikių naftos" dominuojanti padėtis rinkoje. Tą patvirtino ir naftos produktų prekybos įmonių asociacija. Dėl išskirtinės "Mažeikių naftos" padėties didmeninėje prekyboje nėra konkurencijos - bendrovė užima 90 proc. rinkos. O importuotojams sudarytos labai neplankios sąlygos. Šito neturėtų būti, tačiau valstybė tyli ausis suglaudusi", - piktinosi A.Kondrusevičius. 

"Linava" savo kreipimąsi prieš kelias savaites perdavė premjerui. Vakar buvo surengtas pasitarimas, į kurį "Linava" pakvietė ūkio ir susisiekimo ministerijos atstovus. Tačiau vežėjai iš valdžios atstovų lūpų nieko nauja neišgirdo.

Pasak A.Kondrusevičiaus, kai kurios Lietuvos transporto įmonės jau pasisako už radikalias ir drastiškas priemones.

Ingrida Žirlienė

AFP nuotr.

Vežėjų streiką Filipinuose palaiko ir baikeriai



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių