Lietuvos keliuose – dvigubai daugiau įskilusių automobilių stiklų

Draudikai šiemet užfiksavo dvigubai daugiau dužusių priekinių automobilių stiklų. Vien per devynis šių metų mėnesius išmokų suma už priekinio stiklo dūžį išaugo dvigubai, o įvykių padaugėjo 70%. Be to, vidutinė išmoka už žalą priekiniam stiklui padidėjo trečdaliu.

„Dažniausia tokių įvykių priežastis yra visai nekalta – mažas akmenukas iš po rato gali įskelti arba nepataisomai sugadinti iš paskos važiuojančio automobilio priekinį stiklą“, - pasakojo „PZU Lietuva“ Žalų departamento direktorius Modestas Žilionis.

Pasak jo, automobilių priekinio stiklo dūžis sudaro apie 17 proc. visų kasko draudimo įvykių. Stiklo dūžio nuostoliams atlyginti tenka apie 7 proc. išmokų.

„8 iš 10 kasko draudimą perkančių vairuotojų įsigyja platesnę draudimo apsaugą, kai už priekinio stiklo dūžį nėra taikoma išskaita. Tokiais atvejais vairuotojas turi stiklo remonto ar keitimo darbus patikėti kvalifikuotiems servisams – mūsų partneriams. Taip vairuotojai sutaupo ir pinigų ir laiko. Užregistravę įvykį telefonu, jie iš karto gali vykti į mūsų partnerių atstovybę ir pradėti remonto darbus. Taip naują stiklą galima turėti praėjus vos kelioms dienoms po įvykio“, - teigia M. Žilionis.

M. Žilionis sako pastebėjęs, kad automobilių savininkai vis dažniau linkę rinktis ne draudimo išmoką pinigais ir paskui ieškoti naujo stiklo, bet pasinaudoti kokybiškai dirbančių įmonių paslaugomis, kurios iškart įdeda ir sutvarko automobilio stiklą.

Draudikai pastebi, kad augančias draudimo išmokas lemia ir „jaunėjantis“ automobilių parkas – apdraudžiami naujesni ir brangesni automobiliai, kurių nuostoliams atlyginti atitinkamai skiriama daugiau lėšų.


Šiame straipsnyje: Draudimasavarijosišmokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

tinginys

tinginys portretas
nu tu matai - įskilusių stiklų daugėja, o tokį įskeltą nufotografuot nėra kur???

rai

rai portretas
Tai įtakoja bloga kelių būklė, duobėti keliai su akmenukais ir va jums sudaužyti stiklai. Draudimo kompanijos galėtu reikalauti padengti savo nuostolius iš kelius prižiūrinčių įmonių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių