„Lietuvos geležinkelių“ dovana vaikams - kelionė dviaukščiu traukiniu

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį policijos pareigūnai Kaune surado dingusį 9 metų berniuką iš Vilniaus. Paaiškėjo, kad vaikas labai norėjo įgyvendinti savo svajonę pasivažinėti dviaukščiu traukiniu, todėl savarankiškai iš sostinės atvažiavo į Kauną.

Vis dėlto berniuko svajonei tąkart nebuvo lemta išsipildyti – į Kauną jis vyko seno tipo elektriniu, o ne moderniu dviaukščiu traukiniu...

Po šio įvykio AB „Lietuvos geležinkeliai“ susisiekė su darželio-mokyklos „Saulutė“, kuriame mokosi berniukas, vadovybe ir pakvietė jaunąjį svajotoją, jo bendramokslius bei pedagoges apsilankyti Geležinkelių muziejuje Vilniuje. Jame vaikams rodyti animaciniai filmukai, skatinantys saugiai elgtis geležinkelio prieigose, žaidimų metu supažindinta su geležinkelių istorija. Siekdama, kad vaikiškos svajonės pildytųsi saugiai, AB „Lietuvos geležinkeliai“ Vilniaus darželio-mokyklos „Saulutė“ auklėtiniams įteikė simbolinį dviaukščio traukinio bilietą. Su juo 50 vaikų ir pedagogų grupė įgavo teisę vieną kartą 2013 m. dviaukščiu traukiniu nukeliauti iš Vilniaus į Kauną ir atgal arba iš Vilniaus į Trakus ir atgal.

Penktadienį, balandžio 12 dieną, Vilniaus darželio-mokyklos „Saulutė“ auklėtiniai, lydimi pedagogų, dviaukščiu traukiniu iš Vilniaus išvyks į Kauną. Traukinys iš Vilniaus geležinkelio stoties pajudės 10:25 val.


Šiame straipsnyje: Lietuvos geležinkeliaisvajonė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių