Lietuvoje moterys linksta pačios pasirūpinti savo automobiliu

Lietuvoje daugėja automobilius turinčių moterų, ir jos vis dažniau imasi pačios prižiūrėti savo vairuojamą transporto priemonę.

Per šiuos metus dar gerokai paaugo vairuotojo civilinę atsakomybę internetu draudžiančių moterų dalis. Šiuo metu moterys sudaro apie 36 proc. visų TPVCA draudimo sutarčių. Palyginti su pernai internetu draudimą įsigyjančių moterų dalis ūgtelėjo trečdaliu.

„Automobilis nebėra išskirtinė vyrų dėmesio zona. Moterys vis labiau imasi atsakomybės už savo automobilį – daugėja mašinas draudžiančių moterų. Beje, moterys rečiau patenka į avarijas ir jų automobiliai nukenčia mažiau, jos sukelia mažiau žalos“, - sako „PZU Lietuva“ Naujų pardavimo kanalų skyriaus vadovas Rimtas Vaitkunskas.

Pasak jo, moterys yra linkusios racionaliau vertinti draudimo naudą ir dažniau sudaro ilgalaikes – metų trukmės – draudimo sutartis. Be to, jos rečiau rizikuoja važinėti nedraustu automobiliu.

R. Vaitkunskas pabrėžė, jog tarp klientų daugėja ilgalaikes metų trukmės TPVCA sutartis besirenkančių vairuotojų. Šiemet ilgalaikes sutartis internetu sudarė jau 56 proc. klientų, kai pernai – 52 proc., o užpernai – 38 proc.

„Anksčiau internetas tarnavo kaip greitas būdas nusipirkti trumpalaikį draudimą, dabar trumpalaikių sutarčių sparčiai mažėja. Neilgai trukus internetas turėtų tapti vienu pagrindinių kanalu TPVCA draudimui įsigyti.

Šiemet bemaž 70% mūsų klientų atsinaujina TPVCA sutartis internetu. Vairuotojai įvertino elektroninio draudimo būdo privalumus, kuomet apsauga galima pasirūpinti nepakylant nuo stalo. Tai gerokai palengvina gyvenimą ne tik nuolat skubantiems miestiečiams, bet ir rajonų vairuotojams“, - mano Rimtas Vaitkunskas.

Jis atkreipė dėmesį, kad draudimas internetu sparčiai populiarėja tarp mažesnių miestų bei kaimo gyventojų: pernai internetu besidraudžiantieji mažesnių gyvenviečių vairuotojai sudarė 37 proc., o šiemet – jau 44 poc. vairuotojų, apsidraudžiančių civilinę atsakomybę internetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taisyklė

Taisyklė portretas
automobiliu rūpinasi automobilio savininkas, kuris jį ir vairuoja. Nelabai suprantu, kodėl už moterį reiktų rūpintis? Juk yra lygių teisių... Na supratot?

taigi

taigi portretas
vyro kūnas (įskaitant ir skrandį) - vyro nuosavybė, bet dažnaiusiai juo rūpinasi moterys.... o kas dėl mašinos, tai ne tik draudimu pasirūpinam. Ir tepalus nuvažiuojam laiku pasikeisti, ir aušinimo skysčio laiku įsipilam,ratus pasikeičiam, nelaukdamos šalčių, o kai kas pradeda girgždėti-ir į servisą.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių