Lietuvių komanda tikisi NEZ ralio kroso čempiono titulo

Persikraustęs iš Skandinavijos, trečiasis NEZ (šiaurės Europos zonos šalių) ralio kroso čempionato etapas, artėjantį liepos 14-15 d. savaitgalį džiugins ir Lietuvos sirgalius. Tikimasi, kad kasmet tūkstančius žiūrovų pritraukiantis etapas Vilkyčių autosporto komplekse (Šilutės raj.) bus itin įdomus bei azartiškas. Varžybose kausis greičiausi čempionate dalyvaujantys sportininkai, kartu vyks Lietuvos ralio kroso čempionato ir egzotiškos, NEZ “Crosscart” antrųjų etapų batalijos.

Nuo pirmojo starto Danijoje ypatingą dėmesį ralio kroso čempionatui šiemet skyrė vos keli Lietuvos sportininkai. Džiugu, jog galingiausių automobilių klasėje “NEZ 4WD” pirmauja Kazimieras Gudžiūnas su “Ford Puma”, o po dviejų etapų Danijoje ir Norvegijoje “NEZ 1600” klasės antroje vietoje įsitvirtino “ESmotorsport” ekipos flagmanas, Ernestas Staponkus pilotuojantis Čekijos “Blueengineering” dirbtuvėse pagamintą "VW Polo”.

“ESmotorsport” komanda padangas Vilkyčiuose  išbando jau nuo šio trečiadienio. “Kur jau kur, o namų trasoje ir sienos turi padėti! Nuo “NEZ 1600” klasėje pirmaujančio latvio Reinio Nitišs’o (Peugeot 206), čempionato suvestinėje atsiliekame tik septyniais taškais, tad daug dirbame, kad galėtume būti šiek tiek greitesni. Remiantis nesudėtingais matematiniais taškų skaičiavimais, aišku viena – jei Latvijos sportininką Vilkyčiuose įveikti pavyks – tuomet turimų sezono taškų skaičius išsilygins ir paskutiniame etape bus galima kovoti dėl čempiono titulo“, - šiuo metu vykstančių treniruočių metu pasakojo E. Staponkus. Teoriškai, jei III etape Vilkyčiuose Ernestas klasėje „NEZ 1600“, po finalo atvažiuotų pirmas, o pagrindinis varžovas – trečias, tuomet Lietuvos sportininkas automatiškai taptų NEZ ralio kroso čempionato lyderiu klasėje.

„Varžovų, žinoma, tikrai nenuvertinu. Jie labai greiti, stipri jų techninė bazė. Tačiau mes taip pat stengiamės nenusileisti. Po dviejų etapų ir daugybės treniruočių pripratau prie „Polo“. Skirtingai nei sezono pradžioje, dabar jau žinau ko tikėtis, ką galima iš jo „išpešti“. Tačiau automobilių sporto gerbėjai puikiai supranta, jog šiandien galime planuoti, skaičiuoti taškus, dėl rezultato daryti viską, bet... Užtenka, kad finale kiltų problemos su padangomis, ar sulūžtų greičių dėžės krumpliaratis ir tu lieki „už borto“. Taip gali atsitikti ir man, ir mano konkurentams trasoje. Siekiant išvengti bet kokių netikėtumų, “ESmotorsport” komandos  „VW Polo“  yra visiškai „perrinktas“, kelis kartus patikrintas ir kiekvienas varžtelis. Varžybose dirbs ir automobilį aptarnaus profesionalūs, jį konstravusios kompanijos mechanikai. Kai sezono pradžioje garsiai pareiškiau jog po pertraukos grįžtu į „didžiąją areną“, dabar trauktis nebeturiu kur. Dėl rezultato darome viską. Kaip bus - parodys laikas.“, - kalbėjo E.Staponkus.

3-iasis NEZ ralio kroso čempionato etapas Vilkyčiuose prasidės Liepos 15 dienos sekmadienį, 11 valandą. Dėl ganėtinai rimtų aplinkybių atšaukus finalinį etapą Latvijos „Mūsa“ trasoje, lemiamą ir paskutinį, ketvirtą šio sezono ralio kroso meistrų susitikimą vėl priims Lietuva. Po savaitės (Liepos 22 dieną), jie startuos ilgiausioje Lietuvoje „Versmės“ trasoje šalia Ukmergės.


Šiame straipsnyje: raliskroso čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių