Lietuviai pasiruošę startui „Šilko kelio“ maratone

Šį šeštadienį Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas, atstovaujantis „City Service Spb“ komandai, stos prie tarptautinio ralio maratono – „Šilko kelias 2010“ („Silk Way 2010“) starto. Įžanginis greičio ruožas nežada būti lengvu pasivažinėjimu, nes dalyviams teks įveikti 415 kilometrų, iš kurių 86 eis greičio ruožu.

Vakar atvykę į maratono starto miestą – Sankt Peterburgą šiandien lietuviai sėkmingai perėjo administracinę ir techninę komisijas. Vėliau B.Vanagas su S.Jurgelėnu dalyvavo spaudos konferencijoje, kurioje gavo progą atsakyti į žurnalistų klausimus.

Anot B.Vanago, žiniasklaidos atstovų dėmesys maloniai nustebino – interviu išdalinta penkioms televizijoms, taip pat pabendrauta su dar dviem dešimtimis žurnalistų.

Lenktynininkas pridūrė, kad penktadienio vakare jie pakviesti į oficialų priėmimą pas Sankt Peterburgo gubernatorę – Valentiną Matvienko. Toks dėmesys neatsitiktinis – šiemet lietuviai atstovauja šio miesto „City Service Spb“ komandą.

Ekipažui dėmesio pridėjo ir pasiekimai pernai metų „Šilko kelio“ lenktynėse, kuomet naują autosporto šaką išbandę tautiečiai savo klasėje užėmė penktąją, o absoliučioje įskaitoje – aštuntąją vietas. Taipogi po pernai metų maratono lietuviai buvo pripažinti geriausiu ekipažu-debiutantu.

Šiemet pirmosiomis dienomis maratonas daugiausia vyks miško keliais. Tai privalumas mūsiškiam ekipažui dėl to, kad B.Vanagas turi didelę autoralio lenktynių patirtį. Tačiau tokioje trasoje būtina važiuoti ne tik greitai, tačiau ir ypač atsargiai. Dėl šios priežasties ekipažas planuoja nedemonstruoti maksimalaus tempo nuo pat starto, o įvertinti važiavimo sąlygas bei greitose sekcijose bandyti laimėti papildomų sekundžių.

Pagrindiniais favoritais automobilių įskaitoje kaip ir pernai bus gamyklinė „Volkswagen“ ekipa, savo gretose turinti tokias žvaigždes kaip Carlosas Sainzas, Ginielis De Villiersas, Nasseras Al-Attiyah bei Markas Milleris. Tarp sunkvežimių – „KAMAZ“ ekipa, kurią į pergalę ketina vesti Vladimiras Čaginas, Firdausas Kabirovas ir Ilgizaras Mardejevas.

Primename, kad „Šilko kelio“ maratonas skirtas ir 2014 metų žiemos olimpinėms žaidynėms Sočyje pagarsinti. Dėl to šiemet organizatorių parinktas kitoks maršrutas nei pernai: nuo Sankt Peterburgo iki Sočio. Šiuo maršrutu dalyviams per aštuonias dienas teks įveikti apie keturis tūkstančius kilometrų. Lenktynių metu ekipažai galės geriau susipažinti su lenktyniavimo Šiaurės ir Centrinės Rusijos bei Kaukazo regionais specifika.

„Šilko kelias“ finišuos šeštadienį – rugsėjo 18-ąją dieną. 

Apie ralį „Šilko kelias“ 

Lenktynės vyks 8 dienas (vienas greičio ruožas per vieną dieną): nuo rugsėjo 11 d. iki rugsėjo 18 d. 

Pirmosios lenktynės įvyko: 2009 m. (maršrutas: Rusija(Tatarstanas) – Kazachstanas - Turkmėnistanas).

2010 m. maratonas vyksta Rusijoje: nuo Sankt Peterburgo iki Sočio.

Maratonas taip pat skirtas 2014 metų žiemos olimpiadai.

„Šilko kelias 2010“ greičio ruožai:

GR1: rugsėjo 11 (šeštadienis) – Sankt Peterburgas – Staraja Rusa
GR2: rugsėjo 12 (sekmadienis) – Staraja Rusa – Viazma
GR3: rugsėjo 13 (pirmadienis) – Viazma – Lipeckas
GR4: rugsėjo 14 (antradienis) – Lipeckas – Volgogradas
GR5: rugsėjo 15 (trečiadienis) – Volgogradas – Astrachanė
GR6: rugsėjo 16 (ketvirtadienis) – Astrachanė – Elista
GR7: rugsėjo 17 (penktadienis) – Elista – Stavropolis
GR8: rugsėjo 18 (šeštadienis) – Stavropolis – Sočis 

Statistika:

Dalyvauja: 48 automobilių ir 16 sunkvežimių ekipažai.

Dalyviai atstovauja 18-ai valstybių: JAV, Rusijai, Ispanijai, Prancūzijai, Vokietijai, Belgijai, Čekijai, Lenkijai, Vengrijai, Bulgarijai, Ukrainai, Baltarusijai, Kazachstanui, PAR, Katarui, Izraeliui, Latvijai ir, žinoma – Lietuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių