Lietuviai mėgsta išbandyti, kiek „traukia“ automobilis

Kad ir kaip dažnai iš visuomenės informavimo priemonių sužinotume apie įvykusius eismo įvykius, kad ir kokie kraupūs jie būtų, vairuotojus vis tiek domina greitis, rizika, ekstremalios situacijos, nusižengimas taisyklėms ir priimtoms normoms.

Autogidas.lt atliktos vairuotojų apklausos rezultatai atskleidžia, kad beveik pusė (4 iš dešimties) vairuotojų įsigiję naują transporto priemonę būtinai išbando, kokį maksimalų greitį ji gali pasiekti, nes tai skatina smalsumas – vairuotojams įdomu, kiek daugiausiai ką tik nupirktas automobilis važiuoja.

Dar 43 proc. respondentų mielai išbandytų greitį, tačiau juos sulaiko rizika.

Sužinoti, koks automobilio maksimalus greitis, nedomintų tik 1 iš dešimties respondentų.

Paklausus, kokiu didžiausiu greičiu yra važiavę, matyti, kad dauguma respondentų yra važiavę didesniu nei 180 km/val. greičiu: 22 proc. iš jų buvo pasiekę netgi 220 km/val. greitį. Maksimaliai leistinu iki 130 km/val. greičiu yra važiavę tik 17 proc. vairuotojų. Visi kiti mėgavosi taisyklių laužymu ir viršijo greitį.

Pasirodo, žiema – taip pat ne visiems baisus laikas vairuoti. Kai dalis vairuotojų sako, jog jaučiasi nesaugūs pasnigus, keliams apledėjus ir palieka savo transporto priemones stovėti kieme ar garaže, kiti teigia, kad būtent žiemą galima užsiimti įvairiais vairavimo bandymais.

Netgi 35 proc. apklausos dalyvių teigia, kad šaltasis metų sezonas – pats geriausias laikas išbandyti rankinį stabdį. Kiti du trečdaliai respondentų teigia, kad žiema jiems nesudaro problemų vairuoti, tačiau pripažįsta, jog vairuoti pasnigus reikia daug atsargiau.


Šiame straipsnyje: automobilisGreitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių