Lietuvą užklupus pūgai, kai kurie skrydžiai kiek vėluoja

Lietuvą užklupus pūgai, kiek vėluoja kai kurie skrydžiai, tačiau, anot oro uostų atstovų, žiemą tai yra normalu. Pirmadienį du skrydžiai atšaukti tik Vilniaus oro uoste, į kurį iš Talino neatskrido „Estonian Air“ orlaivis.„Skrydžių bendrovė mums nedetalizavo, tačiau nurodė, kad skrydžiai neįvyks dėl techninių priežasčių“, - BNS sakė Vilniaus oro uosto ryšių su visuomene vadovė Sandra Šiaulienė.

Jos teigimu, dalis skrydžių šiek tiek vėluoja, bet žiemos metu tai yra normalu.„Skrydžiai vyksta kaip suplanuota. Žiemą yra šiek tiek vėlavimų, tačiau tai yra normalu. Nepasakyčiau, kad šiemet vėlavimai yra ne normos ribose“, - sakė S.Šiaulienė.

Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose pirmadienį nuolat valoma oro uostų teritorija.„Situacija tikrai yra sudėtinga - gamta nelepina. Technika dirba nuolatos, skrydžiai vyksta sklandžiai, vėlavimų nėra. Vistik įdirbis nenueina veltui“, - BNS teigė sakė Kauno oro uosto komercijos vadovė Jūratė Baltrušaitytė.

Palangos oro uosto direktorė Jolanta Jucevičiūtė BNS teigė, kad oro uostas su situacija susitvarkė pakankamai neblogai.

„Spėjome susitvarkyti, nusivalyti sniegą. Kai kurie skrydžiai šiek tiek vėluoja, nes lėktuvai užtrunka kituose oro uostuose, tačiau mes esame visiškai pasiruošę orlaivius priimti“, - sakė Palangos oro uosto vadovė.

Lietuvoje sninga ir pusto, o meteorologai prognozuoja, kad antroje savaitės pusėje paspaus speigas. Oro uostų atstovų teigimu, speigas kelia mažiau nerimo nei krituliai ir jų lemiamas matomumas, nes oro uostuose teritoriją nuvalo ir tinkamas eismo sąlygas užtikrina technika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių