Lietuva sieks, kad Rusija nemažintų leidimų kiekio šalies vežėjams

Lietuva pradėjo derybas su Rusija dėl naujų leidimų šalies krovininių automobilių kompanijoms. Susisiekimo ministerija sieks, kad šalies įmonės 2011 m. gautų ne mažiau leidimų dirbti Rusijos rinkoje, nei buvo suteikta šiemet.

„Rusija nutarė nuo kitų metų vienašališkai beveik 50 proc. apriboti šalims skiriamų taip vadinamų ETMK leidimų galiojimą Rusijos teritorijoje. Šie leidimai Lietuvos įmonėms suteikia galimybę be apribojimų vežti krovinius į Rusiją iš trečiųjų šalių. Mes derėsimės su Rusija, kad kompensuojant šį praradimą Lietuvos vežėjai gautų daugiau dvišalių arba trišalių leidimų dirbti Rusijoje“, – šiandien susitikęs su Rusijos transporto viceministru Nikolajumi Lemovu, sakė Lietuvos susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio patarėjas Rolandas Bražinskas.

Derybinės grupės posėdis turėtų įvykti Lietuvoje.

R. Bražinskas su Rusijos transporto viceministru taip pat aptarė problemas, kurios iškilo Rusijai, Baltarusijai ir Kazachstanui sukūrus bendrą muitų sąjungą. 

„Kirtę Baltarusijos sieną mūsų vilkikai įvažiuoja į bendrą trijų valstybių muitų erdvę. Tačiau ją sukūrus atsirado įvairių procedūrinių nesklandumų, kurie trukdo mūsų vežėjų darbui“, – sakė R. Bražinskas. 

Lietuvos ir Rusijos atstovai sutarė organizuoti jungtinės komisijos posėdį, kurio metu būtų sprendžiami abiejų šalių vežėjams svarbūs  klausimai.


Šiame straipsnyje: Pasienio zonavežėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių