Kokį greitį ant ledo gali išvystyti elektromobilis?

Važinėjimas ant ledo su automobiliu nėra labai saugus, tačiau patyrusiems vairuotojams knieti išbandyti, kaip ant slidaus paviršiaus sukasi transporto priemonės ratai.

Keli Suomijos entuziastai nusprendė išbandyti savo jėgas ir patikrinti, kokį greitį gali išvystyti prototipinis elektromobilis. Tačiau labiausiai intriguojanti šio bandymo detalė – veiksmas vyksta ant užšalusio ežero.

Esant keturių laipsnių šalčiui vyrams su automobiliu pavyko išvystyti 260 km/h greitį. Susidomėjimą kelia tai, kad net tokiu greičiu važiuodamas elektromobilis neslydo ir nesisuko.

Suomiškų padangų reklamai skirtame vaizdo klipo filmavime skandinavai įveikė 6 km trasą. Ant ledo vyrai vairavo „E-RA“ elektromobilį.

Šis eksperimentas įrodė, kad elektromobiliai gali puikiai veikti esant šaltam orui, slidžiai kelio dangai.

Nors elektromobilių mėgėjai puikiai pasirodė ant ledo su automobiliu. Tai nėra pasaulio rekordas. Didžiausią greitį ant ledo pavyko išvystyti vairuotojui, kuris pasiekė 331,61 km/h greitį praėjusių metų kovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sensacija

sensacija portretas
"Spiginant šalčiui vyrams su automobiliu pavyko išvystyti 260 km/h greitį." Video matosi kad spiginantis šaltis - minus keturi. :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių