„Koenigsegg“ gamins automobilį, naudojantį saulės energiją

Kompanija „Koenigsegg“ tapusi švedų automobilių gamintojo „Saab“ savininke, žada pasinaudoti naujojo padalinio moksliniu ir technologiniu potencialiu, kad sukurtų serijinį unikalų „saulės automobilį“ „Quant“.

Kaip rašo Švedijos spauda, „Koenigsegg“ dėmesys ekologinėms technologijoms, leis kompanijai ištrūkti iš siauro vienetinių superautomobilių surinkimo segmento ir tapti labiau „tautiniu“ gamintoju.

Koncepcinis automobilis „Koenigsegg Quant“, šį pavasarį debiutavęs Ženevoje, yra keturvietis elektrinis automobilis, prie kurio sukūrimo prisidėjo švedų bendrovė  „NLV Solar AG“.

Saulės energija nėrą pagrindinis šaltinis varantis automobilį. Ji naudojama palaikyti kitų prietaisų „gyvybingumą“. Dėl to mašinos korpusas padengtas plona plėvele, kuri veikia kaip saulės baterija.

Pagrindinį akumuliatorių pakrovus 20 minučių jo išskiriamos energijos užtenka nuvažiuoti 500 kilometrų. Tikimasi, kad „Quant“ taps europietišku konkurentu sedanui „Tesla S“, kuris gaminamas Jungtinėse Amerikos Valstijose.


Šiame straipsnyje: KoenigseggQuantsaulės energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Dar mažytė dujinė turbina, ir !!!

Ignacas

Ignacas portretas
Tai ta Saulė tik dėl propagandos, akumuliatorius kraunamas iš elektros tinklų, o Saulės baterija gal tik apšviečia prietaisų ekraną.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių