Klaisikinių automobilių konkursą laimėjo „Jaguar E-Type“

Iki rugsėjo 13 d.vyko klasikinių automobilių konkursas „Classic Car Contest“, kurio nugalėtoju tapo 1973 m. gamybos „Jaguar E-Type Series 3“.

Jo savininkas 42-ejų Almantas Tumosa praėjusią vasarą įgyvendino seną savo svajonę ir įsigijo „Jaguar E-Type Series 3“ - automobilis buvo atplukdytas iš Los Andželo (JAV). Tuomet vyras ėmėsi restauruoti šį modelį, kuris buvo apgadintas avarijoje ir iki tol du dešimtmečius buvo apleistas bei nenaudojamas. Jam padėjo ne tik šeimos nariai, bet ir trys restauratorių komandos, todėl „Jaguar E-Type Series 3“ buvo atgaivintas per rekordiškai trumpą laiką - 8 mėnesius, rašoma portale delfi.lt.

A. Tumosos automobilis laimėjo prieš beveik 60 klasikinių automobilių, iš kurių konkurso organizatoriai atrinko 8 modelius ir kurie toliau varžėsi dėl nugalėtojo titulo.
Finalininkų aštuonetas – itin spalvingas.

Tarp geriausiųjų pateko du „Ford“ modeliai (1930-ųjų „Model A“ ir 1968-ųjų „Mustang“), seniausias konkurso dalyvis „Packard 333 Limousine“ (1925 m.), perdarytas „Shelby Cobra Daytona Replica“ (1965 m.), itin retas mūsų keliuose „Austin Healey 3000 Mark III Convertible (1967 m.), žaisminga spalva akį traukiantis „Buick Riviera“ (1968 m.) bei tokie legendiniai modeliai kaip „Jaguar E-Type Series 3“ (1973 m.) bei „Volvo P180“ (1968 m.).

Konkurso finalininkus galite pamatyti čia.

Klasikinių automobilių konkurse buvo kviečiami dalyvauti visi kolekcininkai, automobilių klubai, mėgėjai ar autoprofesionalai, turintys klasikinį automobilį, pagamintą iki 1990 metų arba sportinį, modifikuotą ar surenkamą automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių