Klaipėdoje rodys filmą apie dviračių entuziastus, įveikusius Altajų

Šeštadienį kelionių gerbėjai ir šiaip kultūros smalsuoliai uostamiestyje turės galimybę pamatyti dokumentinį filmą „Dviračiais per Altajų“.

Tokią įprastą ir šaltą lietuvišką žiemą retai sutiksi lauke dviratininką. Tačiau tokią šaltą žiemą yra labai gera ir jauku nukeliauti į kiną ir prisiminti vasarą bei jos keliones. Kelionės – toks užburiantis dalykas, ypač kai jas paverti savęs ieškojimais ir atradimais. Be galo žavu sutikti žmones, kurie keliauja savaip. Nesirenka turistams pritaikytų maršrutų, patogių viešbučių, minkštų patalų ir net patogios kelionės lėktuvu ar mašina. Tokie keliautojai savo noru visus atostogoms reikiamus daiktus sutalpina į kelius krepšius ir pasirenka pilną iššūkių kelionę kad ir dviračiais.

Būtent į tokias keliones jau ne pirmi metai išsiruošia „Špikio“ komanda. Ir ne šiaip išsiruošia, o su savimi pasiima vaizdo kamerą ir viską nufilmuoja, kad vėliau visus įspūdžius pateiktų žiūrovams.

Jau trečiasis „Špikio“ komandos susuktas filmas vėl bus rodomas Klaipėdoje. 

„Dviračiais per Altajų“ – tai filmas apie mėnesį trukusią kelionę dviračiais per Altajaus Respubliką – vieną iš mažiausiai apgyvendintų Rusijos regionų. Filme atskleidžiama, ką reiškia keliauti tolimame krašte, be jokios kit; pagalbos, pasikliaujant tik savo jėgomis. Čia pilna nesuvaidintų ir tikrų keliauninkų emocijų – laimės, džiaugsmo, nuovargio ir pykčio, o fantastinius gamtos vaizdus paįvairina pasakojimai apie altajiečių kultūrą.

Keliautojai ir filmo kūrėjai kviečia klaipėdiečius nepraleisti progos ir būtinai pamatyti šį filmą. Jų žodžiais, tai įkvepės naujoms kelionėms, ieškojimams ir atradimams.

Filmas „Dviračiais per Altajų“ bus rodomas Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose vasario 23 d. 17 ir 19 val. Bilietai – po 6 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių