Klaipėdoje autobusai prabils keleiviams

Nuo rugsėjo važinėti Klaipėdos miesto maršrutiniais autobusais bus dar patogiau. Vežėjai jiems parengė ne vieną naujovę.

Įgarsino L.Donskis

Nuo pirmadienio 8-uoju maršrutu važiuojantys klaipėdiečiai sužinos, kada išlipti nepažiūrėję pro langą. Apie stoteles jie išgirs per autobusuose įrengtus garsiakalbius. Bendrovės „Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis tikino, jog apie šią paslaugą, kuria jau seniai naudojasi kitų didžiųjų miestų gyventojai, mąstyta ir anksčiau. Tačiau siūlymo apie stoteles pranešti patiems vairuotojams teko atsisakyti dėl neva prastos lietuvių kalbos.

Nuo rugsėjo 8-ojo, o po mėnesio ir visų kitų maršrutų autobusuose keleiviai girdės žinomo filosofo ir laidų vedėjo Leonido Donskio balsą.

„Ieškojome asmens, kurio balsas būtų atpažįstamas, klaipėdietiškas, jaunatviškas, diktoriaus asmenybė neturi kelti politinių ar estetinių aistrų. Todėl neprašėme nei politikų, nei populiarių atlikėjų pagalbos", - paaiškino G.Neniškis.

Bijo triukšmo

Per garsiakalbį apie atvykusį autobusą išgirs ir stotelėse laukiantys žmonės.

„Kurio maršruto autobusas atvažiavo svarbu išgirsti silpno regėjimo ir vyresnio amžiaus žmonėms, kurie vis skundžiasi negalintys įžiūrėti numerio", - sakė G.Neniškis.

Tačiau ši naujovė paskatino skųstis greta stotelių esančių daugiabučių gyventojus. Žmonės išsigando, kad paryčiais jiems miegoti neleis iš garsiakalbių sklindantys balsai. G.Neniškis juos nuramino pažadėjęs, jog nuo 4 valandos ryto ir vėlai vakare pranešimai iš garsiakalbių skambės kur kas tyliau nei dieną.

Muzikos nebus

Klasikinės muzikos kelionės metu vežėjai kol kas nežada. Ši naujovė, kurią neseniai pritaikė vilniečiai, esą per brangi. Ją įdiegus neišvengiamai šoktelėtų ir bilieto kaina.

Profesorius L.Donskis ir perspėjamąją informaciją keleiviams įgarsinęs „Balticum" televizijos laidų vedėjas Gintaras Vaičekauskas sutiko pagelbėti be jokio atlygio.

Bilietas galios ir Vilniuje

Penkerių metų veiklos sukaktį švenčianti bendrovė keleivius nuo rugsėjo nudžiugins ir dar keliomis naujovėmis. Nuo vakar vilniečiai elektroniniu transporto bilietu galės naudotis ir Klaipėdoje, o klaipėdiečiai - sostinėje.

Nuo rugsėjo patogiau važinės ir studentai. Už 30 litų įsigiję tarptautinį studento pažymėjimą „ISIC" jie naudosis ir toje pačioje kortelėje integruotu elektroniniu bilietu, kurį papildyti galės bet kuriame spaudos kioske.

Vežėjai džiaugiasi, kad brangstant kurui viešąjį transportą renkasi vis daugiau klaipėdiečių. Per darbo dieną autobusais pervežama apie 120 tūkst. žmonių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių