Kitoks hibridas: sportinis „Porsche 918“

Dažnas žmogus galvoja, kad hibridiniai automobiliai yra skirti tik kuro taupymui ir nesuteikia vairavimo malonumo. Naujasis „Porsche 918 Spyder“ hibridas visa tai paneigia su kaupu.

„Porsche 918“ 4,6 litro V8 variklis bus sumontuotas viduryje ir pasieks 588 AG. Tačiau kartu su dviem elektriniais motorais bendra galia perkops 780 AG. Keturiais ratais varomas automobilis bus derinamas kartu su septynių greičių automatine dviejų sankabų pavarų dėže. Visa tai leis nuo 0 iki 100 km/h pagreitėti per 2,8 sekundės ir pasiekti maksimalų 325 km/h greitį.

Vienas iš didžiausių šio sportinio automobilio išskirtinumų yra tas, kad tai bus įkraunamas (plug-in) hibridas ir 918 neturės tiesioginio konkurento, kuris taip pat turėtų tokią savybę. Dar vienas stebinantis faktas, kad CO2 emisija bus 70 g/km, o degalų sąnaudos sieks vos 3 l/100 km. Žinoma, tokie stulbinami skaičiai turi būti gaunami, skaičiuojant bendrą nuvažiuojamą kelią ne tik benzinu, bet kartu važiuojant ir vien tik elektra. Tik elektros pagalba „Porsche 918“ galės nuvažiuoti 40 km.

Neseniai buvo pristatytos automobilio kainos, kurios prasidės nuo 845 tūkst. JAV dolerių. Užsisakius kelis papildomus priedus, kaina gali lengvai perkopti ir simbolinę 1 mln. JAV dolerių ribą. Greitojo įkrovimo stotelė, kuri leis įkrauti hibrido baterijas, savininkui kainuos papildomus 22,1 tūkst. JAV dolerių.

Porsche 918 bus neeilinis sportinis automobilis, kadangi derins pažangiausias hibridines technologijas skirtas pasiekti geras sportines ir ekonomiškumo savybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arturas veselis

arturas veselis portretas
geras kibiriuks pavarvinti seilei
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių