Kinams uždrausta internete ieškoti informacijos apie „Ferrari“

Kinijos cenzoriai užkirto kelią interneto vartotojams ieškoti informacijos, susijusios su „Ferrari“ automobiliais. Tokio žingsnio imtasi po to, kai pradėjo sklisti kalbos, kad vieno iš koministų partijos pareigūno sūnus užsimušė su „Ferrari“ avarijoje.

Trečiadienio rytą visos sąsajos su Italijos superautomobilio gamintoju buvo pašalintos iš Kinijos interneto paieškų sistemų, rašo „Daily Mail“.

Cenzūrinės priemonės buvo panaudotos po to, kai pradėta kalbėti, jog sekmadienį Pekine užsimušė „Ferrari 458“ vairavęs jaunuolis, kuris buvo komunistų partijos pareigūno sūnus.

Nors „Ferrari“ automobilyje vietos yra tik dviem asmenims, transporto priemone važiavo dar dvi keleivės, kurios rimtai nukentėjo.

Pekino viešojo saugumo biuras atsisako vietos žiniasklaidai teikti informaciją apie avariją. Kinijos socialiniai tinklai užkimšti vairuotojo tapatybės paieškomis.

„Weibo“, kiniškas „Twitter“ variantas, kuriuo  naudojasi 300 mln. žmonių, ištrynė visus įrašus, kuriuose buvo minima avarija.

„Global Times“ šaltinis teigė: „Jie stengiasi ištrinti visą susijusią su avarija informaciją. Tai įrodo, jog už jaunuolio tapatybės slepiasi kažkas svarbaus“.

Svarstoma, kad Kinijos valdžia nenori informacijos viešumo, nes tai sukeltų klausimų, iš kur valstybės tarnautojas turi pakankamai lėšų savo sūnui nupirkti vieną brangiausių pasaulyje automobilių.

Kinijoje vidutinis intelektualinį darbą dirbančio asmens atlygis už dienos darbą siekia 40 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
sita paziurim su garsu. geras youtu.be/-HObmoQA4Z4
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių