KET užsienyje nesilaikantiems vairuotojams - griežtos ES priemonės

Vadovaujantis vakar priimtu ES transporto ministrų susitarimu, vairuotojai bus baudžiami už užsienyje padarytus eismo taisyklių pažeidimus, įskaitant keturis svarbiausius pažeidimus, dėl kurių žūsta 75 proc. visų keliuose žūstančių žmonių: leidžiamo greičio viršijimą, šviesoforų signalų nepaisymą, važiavimą neužsisegus saugos diržo ir vairavimą apsvaigus nuo alkoholio.

Už transportą atsakingas Komisijos pirmininko pavaduotojas Siimas Kallasas sakė: „Tikimybė, kad nusižengs vairuotojas užsienietis, yra tris kartus didesnė nei tikimybė, kad nusižengs vietinis vairuotojas. Atrodo, kad daugelis žmonių mano, jog išvažiavus į kitą šalį taisyklės jiems nebegalioja. Noriu pasakyti, kad jos vis dėlto galioja ir kad dabar mes jiems jas taikysime."

ES statistika rodo, kad nors vairuotojų užsieniečių yra tik 5 proc., jie padaro apie 15 proc. su greičio viršijimu susijusių pažeidimų. Daugelis pažeidėjų lieka nenubausti, nes šalys negali persekioti į namo grįžusių vairuotojų.

Pasiūlymai:
Siūloma priimti direktyvą dėl su eismo sauga susijusių priemonių vykdymo visose šalyse ir taip ištaisyti padėtį. Ministrai pasiekė susitarimą dėl teksto, kuriame numatyta bausti už didžiausią poveikį eismo saugumui turinčius pažeidimus, įskaitant keturis svarbiausius pažeidimus, dėl kurių žūsta 75 proc. visų keliuose žūstančių žmonių:

1. leidžiamo greičio viršijimą,
2. šviesoforo signalų nepaisymą,
3. važiavimą neužsisegus saugos diržo,
4. vairavimą apsvaigus nuo alkoholio.

Taip pat:

5. vairavimą apsvaigus nuo narkotinių medžiagų,
6. važiavimą be apsauginio šalmo,
7. neteisėtą naudojimąsi avarinio sustojimo juosta,
8. neteisėtą naudojimąsi mobiliuoju telefonu vairuojant.


Šiame straipsnyje: kelių eismo taisyklės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių