Kelių priežiūros įmonės pradėjo šaltąjį sezoną

Prasidėjus ankstyvai žiemai pirmieji kelininkų automobiliai jau valo šalies kelius. Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis įpareigojo kelininkus, kad net ekonomikos sunkmečio sąlygomis šalies keliai žiemos sezonu būtų tinkamai prižiūrėti ir užtikrintas jų saugumas. 

Šiais metais, pablogėjus ekonominei situacijai, regioninėms kelių priežiūros įmonėms skiriama mažiau lėšų keliams prižiūrėti, tačiau susisiekimo ministro teigimu, taupyti žmonių gyvybių sąskaita negalime. 

„Atlikome regioninių kelių priežiūros įmonių auditą, įpareigojome jas optimizuoti veiklos sąnaudas ir nusistatyti aiškius prioritetus, kaip bus prižiūrimi keliai šaltuoju metų sezonu. Gyventojų saugumas šalies keliuose privalo būti užtikrintas, todėl dėsime visas pastangas tam pasiekti“, - sako susisiekimo ministras E.Masiulis. 

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) informuoja, kad kelių priežiūros įmonės jau valo šalies kelius. Kelininkų teigimu, šią žiemą magistraliniai ir krašto keliai bus prižiūrimi pagal antrąjį priežiūros lygį. Kelių priežiūros tarnybos budės, valys sniegą ir barstys slidumą mažinančias medžiagas magistraliniuose keliuose nuo 4 iki 22 val., krašto keliuose - nuo 6 iki 19 valandos. Magistraliniai keliai turės būti nuvalyti ir pabarstyti praėjus ne daugiau kaip 3 val. , o krašto - ne daugiau kaip 4 val. nustojus snigti. Visi rajoniniai keliai prižiūrimi pagal rajoninių kelių trečiąjį priežiūros lygį. 

Gyventojų prašoma ypatingo atsargumo saugant savo ir aplinkinių sveikatą ir gyvybę keliuose. Vairuotojai prašomi nepamiršti laiku pasikeisti automobilių padangų į žiemines, važiuoti saugiu greičiu, pėstieji taip pat prašomi būti itin atsargūs kelyje, nepamiršti užsisegti atšvaitų.


Šiame straipsnyje: kelininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

O kada

O kada  portretas
O kada mokyklas sildyt prades??? Visi pripazista, kad ziemos sezonas atejo anksciau nei iprasta, bet tik ne del mokyklu sildymo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių