Kelių policijai ketinama leisti vertinti automobilių techninę būklę

Kelių policijai vėl ketinama suteikti teisę tikrinti automobilių techninę būklę, nepaisant to, kad dar nepasibaigęs dvejų metų periodas, per kurį privaloma atlikti techninę apžiūrą, trečiadienį pranešė susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

„Tikrinimo periodas yra dveji metai, o šito periodo metu dalis senų automobilių, ypač daugiau nei 10 metų, tampa netinkami eksploatavimui per pusmetį, devynis mėnesius ar metus“, - po Vyriausybės pasitarimo sakė viceministras.

Pasak R.Vaštako, kelių policijai siūloma leisti tikrinti padangų, amortizatorių, stabdžių kokybę, vairo laisvumą, o nustačius, kad būklė nepatenkinama, vairuotojai bus priversti iš naujo atlikti techninę apžiūrą.

„Jei matysis, kad automobilis tikrai neatitinka techninės būklės reikalavimų, jie (kelių policija - BNS) turės teisę panaikinti techninę apžiūrą - nuimti lipduką nuo numerio ir į informacinę sistemą įvesti duomenis, kad automobilius techninės apžiūros nepraėjęs“, - žurnalistams teigė susisiekimo viceministras.

Jo teigimu, tokia priemonė turėtų padidinti eismo saugumą.

Dėl naujosios tvarkos galutinai turės apsispręsti Seimas. Pasak R.Vaštako, tikimasi, kad parlamentarai savo žodį tars šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juozas

juozas portretas
Lobistams nepavyko prastumti dažnesnės TA, tai dabar rado dar vieną kelią apiplėšti vairuotojus.

Blynas

Blynas portretas
Juozui: jei tavo automobilis techniškai netvarkingas, tai tave apiplėšinėja?

skaitytojas

skaitytojas portretas
O va sito senai reikejo,nes vazineja tai su viena lempa,tai be sviesu,kriokentys su nupuvusiais duslintuvais,skyleti ir tt,,,ir dar muzika visu garsu -gerai atsinaujins auto parkas.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių