Keliaujantiems lėktuvu siūlys pasirinkti skrydžio bičiulius

Situacija, kai lėktuve įsiveli į nuobodų pokalbį su greta sėdinčiu keleiviu greitai gali tapti praeitimi. Dėl to reikia dėkoti pirmajai pasaulyje skrydžio bičiulių sistemai, kurią kuria Latvijos nacionalinės oro linijos.

„airBaltic“ įgyvendinamo „SeatBuddy“ projekto tikslas – panašių pažiūrų žmones lėktuve susodinti greta.

„Esame pirmieji pasaulyje, kurie tai pasiūlė“, – naujienų agentūrai AFP teigė „airBaltic“ atstovas Janis Vanagas ir pridūrė, kad keleiviams vis dėlto nebus leidžiama uždrausti kokiam nors asmeniui sėdėti greta.

Keleiviai gali pasirinkti iš trijų pageidaujamų „skrydžio nuotaikų“, priklausomai nuo to, ar jie tuo metu nori dirbti, megzti naujas verslo pažintis ar paprasčiausiai nebūti trukdomi kieno nors monotoniško balso.

Ši paslauga – pasirenkama ir nemokama, joje taip pat atsižvelgiama į pomėgius ar interesus, kurie gali vienyti bendrakeleivius. Tai leidžia užtikrinti, kad futbolo sirgaliai ar bulvių augintojai lėktuve sėdės kartu ir galės plepėti nuo lėktuvo pakilimo iki nusileidimo.

Klientų informacija renkama saugioje duomenų bazėje, o geriausias bendrakeleivio atitikmuo tam skrydžiui nustatomas automatiškai, neatskleidžiant keleivio tapatybės ar asmens duomenų.

Pirmasis bandomasis skrydis, kuriame keleiviai bus susodinti pagal tokį principą, pakils birželio pabaigoje, ir bus naudojamas „jo būsimam komerciniam potencialui tirti“, teigė oro bendrovės parravimų ir rinkodaros departamento atstovas Michaelis Grimme`as.


Šiame straipsnyje: lėktuvas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių