Keisčiausios pasaulyje Kelių eismo taisyklės

Didžioji Kelių eismo taisyklių dalis skirtingose šalyse sutampa. Tačiau kai kur esama ir esminių skirtumų. Taigi su kokiais sunkumais gali susidurti vairuotojas skirtingose pasaulio šalyse?

Vokietija

Vairuotojai privalo žinoti, jog emocijų Vokietijoje geriau nereikšti.

Šios šalies KET yra visas sąrašas emocijų, už kurių demonstravimą baudžiama. Tarp jų – vidurinio piršto ar sulenktos per alkūnę rankos demonstravimas, taip pat liežuvio rodymas. Minimali bauda už emocijų nevaldymą čia sudaro apie 200 eurų, o už nepadorių gestų demonstravimą gali tekti susimokėti ir 3-4 tūkstančius eurų.

Prancūzija

Šioje šalyje pirmenybė teikiama viešajam transportui, todėl įvažiuoti į autobusams skirtą juostą griežtai draudžiama. Tačiau sėsti prie vairo išgėrus taurę vyno ar bokalą alaus nedraudžiama – leistina alkoholio norma kraujyje čia sudaro 0,5 promilės.

Jungtinės Amerikos Valstijos

Keisčiausios Kelių eismo taisyklės, be abejo, JAV. Štai Pensilvanijos valstijoje galioja taisyklė, jog sutikęs arklio traukiamą vežimą, vairuotojas privalo staigiai uždengti savo automobilį užtiesalu, kad neišgąsdintų arklio. Arkanzaso valstijoje negalima naudoti automobilio garso signalo šalia užkandinių po 21 valandos.

Kalifornijos valstijoje galite būti nubausti, jei plausite automobilį naudodami apatinius baltinius. Be to, čia galima užsidirbti baudą ir tuo atveju, jei garaže laikote dar ką nors, išskyrus automobilį.

Tailandas

Šioje itin karšto klimato šalyje draudžiama važiuoti motociklu, dviračiu, mopedu ar automobiliu be marškinių.

Izraelis

Už greičio viršijimą šioje šalyje, be abejo, baudžiama. Tačiau išvengti baudos Izraelyje galima pasakius policininkams, jog važiavote 120 km/val. greičiu. Skaičius 120 izraeliečiui – tai palinkėjimas ilgų gyvenimo metų.

Saudo Arabija

Šioje šalyje beveik visuose keliuose uždrausta vairuoti moterims. Beje, šios taisyklės galioja ir dviratininkėms. Vairuoti moterims galima tik privačiuose keliuose ar gyvenamajame rajone esančiose gatvėse. Turistės, pažeidusios šį įstatymą, deportuojamos iš šalies.

Japonija

Japonijos keliuose, kaip ir visur kitur, karaliauja tvarka ir pagarba vienas kitam.

Ypač atsargiai Japonijoje reikėtų važinėti po lietaus, kad neaptaškytumėte šaligatviu einančių pėsčiųjų. Už šį pažeidimą galima „užsidirbti“ maždaug 150 Lt siekiančią baudą.

Kinija

Pereiti per judrią gatvę Kinijoje – užduotis ne silpnų nervų žmonėms. Visa tai todėl, jog pėsčiųjų perėjos šioje šalyje tiesiog žymi vietą, kur žmogus gali perbėgti gatvę, kuomet ten nėra automobilių. Vairuotojams griežtai draudžiama sustoti ties perėja ir praleisti pėsčiuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gintas

gintas portretas
nu cia nusisnekejot nerealiai

baik tu

baik tu portretas
kas tau nusisnekejo...Taip yra pasaulyje! Labiausiai, is cia isvardintu,man patiko Kinijoj :DDD
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių