Kauniečiai skatino saugumą sudėtingose perėjose

Gruodžio 9-ąją dieną Kaune buvo vykdoma socialinė akcija Praleisk.lt, skirta eismo saugumui pėsčiųjų perėjose skatinti. 

Akcijai buvo pasirinktos problematiškiausios pėsčiųjų perėjos įvairiuose Kauno miesto vietose. Juose nuo pat ryto ratuoti ir pėstieji kauniečiai galėjo pastebėti ryškius, dėmesį atkreipiančius pagrindinius projekto Praleisk.lt simbolius - autoavarijų bandymų manekenus.

Ryškūs geltonieji manekenai ne tik kaustė kauniečių žvilgsnius, bet ir bendravo su praeiviais, padėjo jiems saugiai pereiti gatvę, dėkojo mandagiems, prie perėjų sustojusiems vairuotojams bei dalino atšvaitus.

Projekto Praleisk.lt koordinatorė Aistė Sinkevičiūtė džiaugiasi, kad laikinojoje sostinėje akcija buvo sutikta palankiai – „Eismo sąlygos Kauno gatvėse vakar buvo itin sunkios, bet mes eismo jokiu būdu netrikdėme.

Atvirkščiai - berods, buvome naudingi, padėdami žmonėms pereiti per gatvę problematiškiausiuose perėjose. Pravažiuojantys vairuotojai smalsiai stebėjo per perėjas manekenų lydimus žmones ir buvo tik dar atidesni. Džiugu, jog sulaukėme daug dėmesio, išdalinome nemažai labai reiklaingų pėstiesiams atšvaitų bei surinkome aibę šildančių šypsenų.”Kitą savaitę akcija Praleisk.lt vyks Vilniuje, Ukmergėje, Panevežyje bei Šiauliuose.


Šiame straipsnyje: Saugumas perėjose

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių