KASKO drausti automobiliai dažniau nukenčia dėl avarijų nei dėl vagių

Mūsų šalies žmogui automobilis – antrasis pagal dydį ir svarbą turimas turtas po būsto. „PZU Lietuva“ užsakymu „Spinter tyrimų“ atlikta gyventojų apklausa parodė, kad beveik trečdalis žmonių, pasirenkančių savanorišką draudimą, apsaugo savo automobilį KASKO draudimu.

Draudimo bendrovės Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius Edvardas Skupas teigia, kad KASKO draudimo rūšis rodo augimo tendencijas, o pagrindinė priežastis – racionalesnis gyventojų požiūris į savo turimą turtą.

„Tyrimas atskleidė, kad pagrindinės priežastys, dėl ko draudžiamasi KASKO draudimu, yra vagysčių baimė ir  galimi nuostoliai dėl avarijos. Iš tiesų apie 90 proc. atvejų, dėl kurių kreipiamasi, yra dėl avarijų, ir tik apie dešimtadalį įvykių sudaro vagystės. Na, o išmokos už avarijas  kokius 6 kartus lenkia išmokas už vagystes.

Taigi žmonės suvokė, kad KASKO draudimas leidžia išsaugoti tas investicijas, kurių pareikalavo automobilis“, - teigė Edvardas Skupas.

Pasak bendrovės Produktų ir rizikos valdymo departamento direktoriaus, maždaug trečdalis automobilių, draustų KASKO, per metus patenka į techninį įvykį, dėl kurio mokama išmoka. Tuo tarpu nuo vagystės nukenčia maždaug vienas iš 50 KASKO draustų automobilių, į šį skaičių įtraukiant ir detalių vagystes.

KASKO draudimą dažniau renkasi vidutinio amžiaus, vidutinių ir didesnių pajamų gyventojai, t.y. tie žmonės, kurie įsigyja brangesnius, naujesnius automobilius. Beje, moterys dažniau nei vyrai draudžia automobilį KASKO draudimu.

Tyrimo duomenimis, vyresnio amžiaus žmonės, įsigydami KASKO draudimą, dažniau įvertina galimų avarijų tikimybę, o jaunesnio amžiaus žmonės teigia, kad KASKO juos saugo nuo finansinių nuostolių, susijusių su automobiliu.

„PZU Lietuva“ eksperto teigimu, vidutinė avarijos išmoka (lengvųjų automobilių kategorijoje) yra apie 2000 Lt, didžiausia išmoka dėl avarijos lengvajam automobiliui siekė 98 tūkst. litų.

Vidutinė lengvojo automobilio vagystės išmoka yra apie 24 000 Lt, didžiausia išmoka siekė 110 000 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

swat

swat portretas
Baigėsi vienam žmogui vakare kasko draudimas. Na nepasitikrino žmogus termino...ir ryte neberado mašinos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių