Kasko draudimas papildytas pagalbos draudimu

Draudimo bendrovės "PZU Lietuva" skaičiavimais, daugiau negu pusė iš 1,5 mln. Lietuvoje eksploatuojamų automobilių per metus bent kartą sugenda. Atsižvelgdama į gendančių automobilių skaičių, "PZU Lietuva" pradėjo siūlyti integruotą pagalbos draudimo produktą, papildantį kasko draudimą.

Kaip tikina bendrovės ekspertai, per metus Lietuvoje pasitaiko 40 - 60 tūkst. atvejų, kai dėl gedimų automobilį vairuoti tampa neįmanoma ar nesaugu. Kiti gedimai yra paprastesni, tačiau dėl jų gaištamas vairuotojų laikas.

"Pusę dažniausiai pasitaikančių automobilio gedimų sudaro problemos, kylančios dėl neužsivedančio variklio. Likusius 50 proc. sudaro kiti gedimai ar įvykiai: automobilio apgadinimas eismo įvykio metu, sugedusios spynos ir signalizacija, išsikrovę akumuliatoriai, užtrenkti automobilio rakteliai", - vardija ekspertas.

Transporto priemonės gedimų neišvengiama ir užsienyje. Lietuvių automobiliai dažniausiai sugenda 4 valstybėse: Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje ir Vokietijoje.

Didelė dalis rizikų, gresiančių keliaujant automobiliu, nėra susijusios su kasko draudimo suteikiama apsauga. Apsidraudusiems standartiniu kasko draudimu, kompensuojami dėl vagystės, tyčinio apgadinimo, avarijos ar gamtinių jėgų patirti nuostoliai.

 "Keliaujant automobiliu, pasitaiko įprastų automobilio gedimų, baigiasi kuras ar nuleidžiama padanga. Kasko draudimas dėl tokių atvejų atsiradusių išlaidų nekompensuoja. Atsižvelgdami į tai, mes pradedame siūlyti integruotą pagalbos draudimą, suteiksiantį visapusę apsaugą nuo bet kokios galimos žalos", - sako "PZU Lietuva" atstovas.

Pagalbos draudimas garantuos papildomų išlaidų, atsiradusių dėl techninių gedimų kelyje, kompensavimą.

"PZU Lietuva" sukūrė du naujos pagalbos kelyje paslaugos paketus. Vienas iš jų pritaikytas vairuotojams, daugiausiai keliaujantiems Lietuvoje, kitas skirtas žmonėms, kurie dažnai keliauja ir užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių