Kas trečias elektromobilio savininkas daugiau jo nebepirktų

Tyrimų bendrovė „McKinsey and Co“ Japonijoje apklausė elektromobilių savininkus ir nustatė, kad apie trečdalis jų antrą kartą tokios mašinos nebepirktų. Tai gerai iliustruoja kodėl elektromobiliai mažai populiarūs.

Dauguma pirkusių elektromobilius pirmiausią susigundydavo mažomis energijos sąnaudomis, mokesčių lengvatomis ir valstybės dotacija, rašo Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija “Linava”.

Vėliau išaiškėja, kad automobiliui reikia nemažai elektros, tad ir sąskaitos nepermažiausios.

Kita problema – menkas elektros įkrovimo stotelių tinklas. Be to, automobilių gamintojai turi pasukti galvą, kad sumažinti elektromobilių kainas iki įprastos mašinos vidutinės rinkos kainos.

„McKinsey and Co“ specialiai apklausą vykdė Japonijoje, nes tai viena moderniausių šalių pasaulyje ir pagal ją lengviau suvokti elektromobilių ateitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur logika

kur logika portretas
Nu didžturčiai globusiukai kol naftos dar yra, per prievartą laiko užkėlę elektromobiių kainas gal 3 kartus. Tai ką čia daug samprotaut? O klimatas šala bet ne šyla kaip mums "mass media" nuolat meluoja. Nes kaip kitaip surinksi neteisėtą CO2 mokestį už orą?

nnn

nnn portretas
kažin, kaip tokie automobiliui prie -20 kuriasi?

rms

rms portretas
Ju kurti nereikia. Tik va prie salciu ji tampa neefektyvi taupymui. Zodziu neatsiperka.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių