Kai laikas keisti automobilį: ar verta naudotis supirkėjų paslaugomis?

Įsivaizduokite, kad Jūsų turimas automobilis jau pakankamai tarnavo ir nusprendėte jį pakeisti kitu, galbūt radote geresnį variantą, o gal tiesiog norite senojo atsikratyti. Turite tikslą kuo greičiau parduoti – ką darysite? Ieškosite pirkėjų patys, vešite automobilį į turgų, o galbūt susidomėsite supirkėjų pasiūlymais, nes kaip tik ant automobilio radote lapelį su supirkėjų kontaktais?

Netgi 74 proc. vairuotojų teigia, kad nusprendę parduoti automobilį dėtų skelbimą internete ir pardavimu užsiimtų patys, apie 12 proc. klausinėtų pažįstamų asmenų, galbūt kam nors reikia tokio automobilio. Kiek mažiau nei dešimtadalis (apie 8 proc. vairuotojų) pripažįsta, kad vežtų savo transporto priemonę į turgų, likusieji (mažiausioji dalis – 6 proc.) ieškotų supirkėjų, kuriems būtų įdomus jų pasiūlymas. Tokią statistiką rodo transporto skelbimų portalo Autogidas.lt atlikta vairuotojų apklausa.

Kiek daugiau nei trečdalis vairuotojų teigia, kad kartais arba nuolatos ant savo automobilio randa paliktų pasiūlymų naudotis supirkėjų paslaugomis. Netgi 83 proc. Autogidas.lt respondentų pripažįsta, kad tokiais pasiūlymais nesusidomėjo ir nesusidomėtų. Vairuotojai mano, kad supirkėjai dažniausiai siūlo mažesnę nei rinkos kainą, todėl jiems parduoti savo transporto priemonės neapsimoka – palaukus ir paieškojus pirkėjų, galima parduoti už didesnę kainą patiems.

Likusieji 17 proc. respondentų teigia, kad buvo susidomėję tokiomis už automobilio valytuvų paliktomis reklamomis. Tie, kurie turėjo senų, prastų automobilių, liko patenkinti supirkėjų darbo rezultatu. Tačiau tie, kurių automobiliai buvo naujesni ar techniškai tvarkingesni, tik sužinojo už automobilį siūlomą kainą ir su supirkėjais nebendradarbiavo.

Pasak apklausos respondentų, supirkėjų paslaugomis verta naudotis norint atsikratyti seno arba turinčio defektų automobilio. Jeigu ruošiatės parduoti naujesnį, techniškai tvarkingą automobilį, labiau apsimoka pardavinėti patiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių