Jaunieji automechanikai žinių sėmėsi Lietuvos autoservisuose

Spalio mėnesį 8 iš Makedonijos atvykę jaunuoliai savo įgūdžius tobulino Lietuvos servise „Kemi“.

Padedami kvalifikuotų specialistų, mobilumo programos dalyviai autoservise mokėsi praktiškai pritaikyti teorines automechanikų žinias, remontavo automobilius, domėjosi dažniausiai pasitaikančiomis automobilių gedimų priežastimis Lietuvoje.

Pasak „Kemi“ autoservisų tinklo direktoriaus Žygimanto Tubučio, projekto dalyviai smarkiai praplėtė savo profesinį akiratį bei susipažino su Lietuvos automeistrų darbo principais, o taip pat servisų tinklo aptarnavimo politika.

„Kemi” autoservise mokiniai iš Makedonijos kartu su profesionalų pagalba mokėsi nustatyti ir taisyti automobilių gedimus, susipažino su naujausių technologijų taikymu, o kvalifikuoti specialistai teikė atsakymus į visus juos dominančius klausimus. Manau, kad įgyti praktiniai įgūdžiai ateityje tikrai pravers jų profesinėje veikloje”, –  teigia Ž. Tubutis.

Būsimų automechanikų stažuotė Lietuvoje yra pirmasis mobilumo projektas, skirtas Makedonijos mokiniams, kurį Leonardo da Vinci programos lėšomis finansavo Makedonijos Nacionalinė Agentūra. Prieš atlikdami praktiką autoservise, jaunuoliai teorinių žinių sėmėsi Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje.

Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos direktorė Elena Pelakauskienė teigia, kad iš teoriniuose ir praktiniuose užsiėmimuose dalyvavusių makedonų sulaukta daug teigiamų atsiliepimų.

„Pas mus viešėję jaunuoliai ypač įvertino galimybę patiems „prisiliesti“ prie remontuojamo automobilio. Dalyvauti panašiose mobilumo programose kartu su ilgamečiu mūsų socialiniu partneriu „Kemi“ planuojame ir ateityje”, –  sako direktorė E. Pelakauskienė.

Šiuo metu automobilių aptarnavimo tinklas „Kemi", taip pat prekiaujantis ir atsarginėmis automobilių detalėmis, turi 9 autoservisus, iš jų 2 - Latvijoje.


Šiame straipsnyje: autoservisasautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių