Jauni dviratininkai turės važinėti su šalmais

Nuo liepos 1 d. dviratininkams keliami papildomi reikalavimai: iš abiejų dviračio šonų privalės turėti arba oranžinius šviesos atšvaitus, arba kitus šviesą atspindinčius elementus, pritvirtintus prie ratų stipinų. Tai numato Seimo priimti Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimai.

Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, dviračio priekyje turės degti ne tik baltos šviesos žibintas - gale turės degti ir raudonos šviesos žibintas.

Dviračio vairuotojas privalės dėvėti arba šviesą atspindinčią liemenę, arba būti prie drabužių kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje prisisegęs šviesą atspindinčius elementus.

Taip pat nuo liepos 1 d. privalės segėti šalmą ne tik dviračio vairuotojas, bet ir keleivis iki 18 metų. Kitiems vyresniems kaip 18 metų asmenims, dviračiu važiuojantiems keliu, rekomenduojama būti užsidėjus ir užsisegus šalmą.

Be to, įstatymu numatyti ir konkretūs reikalavimai pėstiesiems. Nuo liepos 1 d. pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių