Išrinktas draugiškiausias Lietuvos vairuotojas

Išrinktas draugiškiausias Lietuvos vairuotojas. Socialinės kampanijos „O kas prie vairo? Draugiškas vairuotojas" iniciatoriai baigė rinkimus, kurių nugalėtoju tapo kelyje pagalbos ranką ištiesęs eismo dalyvis - devyniolikmetis tauragiškis Edgaras Eglinskas.

Kampanijos interneto svetainės lankytojai galėjo atsidėkoti geradariams, padėjusiems ištikus nelaimei kelyje. Tuo tarpu akcijos iniciatoriai kelis kartus per mėnesį loterijos būdu išrinko draugiškiausius vairuotojus ir juos apdovanojo. Gegužės mėn. prasidėjusiuose draugiškiausio vairuotojo rinkimuose dalyvavo 133 Lietuvos vairuotojai.

„Siekiame į šią socialinę kampaniją įtraukti kuo daugiau Lietuvos vairuotojų, nes tik tuomet galėsime keisti vairavimo kultūrą Lietuvos keliuose. Džiaugiamės visais, kurie sulaukė pagalbos keliuose, atsidėkojo už ištiestą pagalbos ranką ir parašė gerą žodį draugiškiems vairuotojams. Tikimės, kad teigiami pavyzdžiai paskatins vairuotojų draugiškumą", - sakė draudimo bendrovės „BTA Draudimas" atstovas.

Interneto svetainės www.draugiskasvairuotojas.lt lankytojai rubrikoje „Apdovanojimai draugiškiems vairuotojams" registravo jiems padėjusio vairuotojo valstybinius automobilio numerius ir pasakojo laimingai keliuose pasibaigusias istorijas.

Draugiškiausiu išrinktas vairuotojas E.Eglinskas kelyje išgelbėjo su nepatogumais kelyje susidūrusią moterį. „Nuleido padangą, o aš neturėjau atsarginės, Edgaras paskolino savąją, ją sumontavo ir svarbiausia - pasitikėjo manimi, nepažįstamu žmogumi. Padangą grąžinau ir esu dėkinga už jo geraširdiškumą. Nors Edgaras yra jaunas vairuotojas, jis tikrai vertas paskatinimo", - apie draugiškus poelgius keliuose kalbėjo vairuotoja Rasa, rinkimams užregistravusi E.Eglinską.

Pats E.Eglinskas prasitarė, kad pagalbą kelyje suteikė nieko nežinodamas apie akciją, tad laimėjimas jį išties maloniai nustebino. „Manau, kad skatinti draugiškumą keliuose yra labai šauni iniciatyva, todėl reikėtų plačiau apie ją informuoti. Juk keliuose dažnai pasitaiko kritinių situacijų, o pagalbos sulaukti yra išties nelengva. Pats visuomet stengiuosi padėti nelaimės ištiktiems vairuotojams, nors tai dažnai priklauso nuo situacijos", - sakė kampanijos nugalėtojas.

„O kas prie vairo? Draugiškas vairuotojas" - socialinė kampanija, kurios tikslas  - gerinti vairavimo kultūrą Lietuvos keliuose. Kampanijos iniciatoriai - Policijos departamentas, Lietuvos vairuotojų mokymo ir kvalifikacijos kėlimo mokyklų asociacija ir draudimo bendrovė „BTA Draudimas". 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių