Įpusėjo tilto per Lėvens upę rekonstrukcija

Tilto per Lėvens upę valstybinės reikšmės krašto kelio Daugpilis-Rokiškis-Panevėžys 92,78 kilometre ties Karsakiškio gyvenviete rekonstrukcija vyksta pagal grafiką: daug rankų darbų pareikalavę demontavimo darbai iš esmės baigti.

Išardytos senosios tilto konstrukcijos, sustiprintos trys tilto atramos, o šią savaitę bus sustiprinta ir likusioji krantinė atrama. Rugsėjo pabaigoje planuojama pradėti montuoti naujas gelžbetonines tilto sijas.

Tilto rekonstrukciją AB “Panevėžio keliai” pradėjo vykdyti vasaros viduryje. Rekonstruojamas tiltas buvo fiziškai susidėvėjęs, jo būklė nebeatitiko itin didelius automobilių, tarp jų ir krovininių, srautus aptarnaujančiam keliui keliamų reikalavimų: asfalto danga ant tilto buvo suskilinėjusi ir duobėta, nebuvo deformacinių pjūvių, suirusi hidroizoliacija, ištrupėjęs sijų apsauginis betono sluoksnis, armatūra pažeista korozijos, netvarkingi šlaitai po tiltu.

Tilto rekonstrukcijos projekte numatyta sustiprinti esamas krantines atramas, apjuosiant jas visu perimetru armuota gelžbetonine juosta, įrengti naujus platesnius tarpinių atramų rygelius, sumontuoti naują gelžbetoninę tilto perdangą, abiejose tilto pusėse įrengti šalitilčius, įrengti lietaus nuvedimo šulinėlius ant tilto ir jo prieeigose, įrengti važiuojamosios dalies dangą ant tilto ir jo prieigose, įrengti cinkuotus turėklus ir atitvarus.

46,6 metrų ilgio tiltas po rekonstrukcijos išplatės nuo 9 iki 12 metrų pločio, ant tilto bus įrengta trisluoksnė asfaltbetonio danga. Rekonstrukcijos metu automobilių eismas tiltu yra nutrauktas ir nukreiptas į šalia pastatytą apvažiavimo kelią su surenkamuoju laikinu tiltu.

Tiltą per Lėvens upę ties Karsakiškio gyvenviete Panevėžio rajone AB “Panevėžio keliai” rekonstruoja vadovaujantis rangos darbų sutartimi su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie LR Susisiekimo ministerijos.

Sutarties vertė su PVM ir užsakovo rezervu – 2,143 mln. Lt. Pagal sutartį darbai turi būti baigti iki  2010 m. gruodžio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių