„Intel“ ruošia autoelektroniką kompanijai „NISSAN Motor“

Prieš porą metų, kai Intel pradėjo aktyviai plėtoti savo SoC sistemas su Atom procesorių branduoliais, procesorių gigantas pažadėjo greitai ir ryžtingai nerti su savo platformomis į automobiliams skirtų informacinių – navigacinių ir pramoginių sistemų rinką. Šiems planams įgyvendinti buvo pasitelkta netgi kompanija TSMC, kuri tam tikra prasme yra Intel konkurentė. Vis tik iki šiol pačia aktyviausia korporacija šioje rinkoje buvo nVidia, kurios Tegra procesoriai jau tapo eilės BMW ir AUDI automobilių elektronikos dalimi.

Kad galėtų perimti iniciatyvą, prieš mėnesį Intel Vokietijoje įkūrė specialų centrą – Automotive Innovation and Product Development Center, o taip pat įsteigė tam reikalui skirtą piniginį fondą Intel Capital Connected Car Fund, kurio dydis sudaro 100 mln. JAV dolerių. Ir rezultatai pasirodė gana greitai.

Naujausias Intel pranešimas spaudai rodo, jog nuo 2013 metų informacinės – navigacinės ir pramoginės sistemos su Intel Atom procesoriais pasirodys serijiniuose NISSAN Motor automobiliuose. Planuojama, jog automobiliams skirtas kompiuterinis turinys leis tame tarpe, pavyzdžiui, išmaniojo telefono pagalba nuotoliniu būdu sekti automobilio būseną, taip pat situaciją aplink jį (gauti pranešimą ir vaizdo medžiagą, tarkim, iš stovėjimo aikštelės, kur jūsų automobilis galėjo būti pažeistas kito automobilio ir t.t.).

Iki 2014 metų, analitikų teigimu, automobiliai taps vienu iš trijų sparčiausiai besivystančių rinkos segmentų, kurie naudos įrenginius su prieiga prie Interneto. Pro tokį pelningą sritį mažai kas iš kompanijų praeitų ir neapsidairytų. Kompanija Intel kaip tik ta, kuri neketina laukti. Beje, parodoje Computex 2012 savo stendą su automobilinę elektroniką ruošia ir kompanija Samsung. Taigi panašu, jog aršią IT gigantų konkurenciją turėtume pamatyti keturračių rinkoje.


Šiame straipsnyje: Nissanintelelektronika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių