Importuotų lengvųjų automobilių įregistruota 19,9 proc. mažiau

Valstybės įmonės „Regitra“ apibendrintais duomenimis, per I–ąjį šių metų pusmetį Lietuvoje įregistruota 97 013 į šalį įvežtų lengvųjų (M1 klasės) automobilių, tai yra 19,9 proc. mažiau, nei tuo pačiu 2011 m. laikotarpiu.

Iš importuotų ir šalyje pirmą kartą įregistruotų lengvųjų automobilių 6 012 buvo nauji, o 91 001 – naudotas (anksčiau jau registruotas užsienio šalyje). Populiariausi įregistruotų naudotų lengvųjų automobilių modeliai: „Volkswagen Passat“ (5 156 vnt.), „Volkswagen Golf“ (3 188 vnt.), „Opel Astra“ (2 331 vnt.), „Audi A6“ (2 261 vnt.) ir „Opel Zafira“ (2 096 vnt.).

„Regitra“ primena, kad, registruojant naudotą transporto priemonę, būtina pateikti jos įsigijimo dokumentus, o pirkimo–pardavimo sandorį įforminti raštu (sutartimi) nurodant realius transporto priemonės ir ją parduodančio asmens duomenis.

Įmonė atkreipia dėmesį, kad Lietuvoje transporto priemonės neregistruojamos, jei atliekant jų identifikavimo patikrinimą nustatoma arba kyla įtarimas, kad jų identifikavimo duomenys neatitinka transporto priemonės dokumentuose nurodytų duomenų, yra pažeisti ar turi klastojimo požymių, taip pat jei transporto priemonės registracijos ar įsigijimo dokumentai turi taisymo ar klastojimo žymių. Transporto priemonės neįregistruojamos ir tuomet, kai jos yra ieškomos policijos. Per I–ąjį šių metų pusmetį dėl paieškos ar kilus įtarimams dėl transporto priemonės, jos dokumentų klastojimo buvo atsisakyta įregistruoti 155 į šalį įvežtus naudotus lengvuosius automobilius.

Šiemet į Lietuvą įvežti ir čia nuolatine registracija įregistruoti naudoti automobiliai buvo vidutiniškai 10,7 m. amžiaus, dauguma jų buvo įvežti iš Vokietijos (45 proc.), Prancūzijos (15,4 proc.) ir Italijos (11,7 proc.).


Šiame straipsnyje: automobiliaiimportasRegitra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių