Ilsėtis į Palangą - iš Maskvos

Nors oro reisas iš Maskvos į Palangą atsirado prieš mėnesį, jį jau spėjo pamėgti rusų turistai. Dusyk per savaitę organizuojamais skrydžiais jų atvyksta gerokai daugiau nei tikėtasi.

Skrydis išpopuliarėjo

Anot Palangos oro uosto direktoriaus pavaduotojo rinkodarai Ramūno Vilčinsko, po kelerių metų pertraukos birželio pabaigoje vėl pradėtas organizuoti skrydis Maskva-Palanga sulaukė gerokai didesnio populiarumo nei planuota.

„Iš tiesų šio skrydžio atnaujinimas pasiteisino, lėktuvai atskrenda beveik pilni turistų. Besidominčių šiais skrydžiais taip pat daugėja.

Klientų nebaugina ir tai, kad pigių bilietų jau nebėra. Daugelis norinčiųjų pailsėti Palangoje sutinka pakloti net ir pusantro tūkstančio už bilietą į vieną pusę. Žinoma, gal skrydis populiarus dėl to, kad dabar vasara. Ar jis toks išliks ir vėliau, prognozuoti sudėtinga", - patikino R.Vilčinskas.

Ar verta atnaujinti šį reisą, buvo svarstyta ilgai. Abejota dėl pakankamo keleivių srauto.

Tikisi keleivių ir žiemą

R.Vilčinsko duomenimis, vidutiniškai bilietas į vieną pusę su visais oro uosto mokesčiais kainuoja apie tūkstantį, o pigiausias - beveik 400 litų.

"Pigių bilietų galima įsigyti likus keliems mėnesiams iki skrydžio, tačiau jie išperkami akimirksniu", - pabrėžė pašnekovas.

Vidutiniškai orlaiviu ATR42, talpinančiu 48 keleivius, skrenda apie 40 žmonių. Per liepos mėnesį į Palangą iš Maskvos atvyko 261, o atgal išvyko - 205 poilsiautojai.

Palangos oro uosto vadovybė tikisi, kad šie skrydžiai ir po vasaros sezono išliks populiarūs. Manoma, kad reisas Maskva-Palanga skatins dažniau Lietuvos pajūryje lankytis ne tik Rusijos regionų žmones, bet ir palengvins lietuvių, dirbančių Rusijoje, grįžimą namo.

Pramogoms pinigų negaili

Palangos turizmo informacijos centro vadybininkės Egidijos Smilingienės teigimu, atostogaujančių Lietuvos pajūryje maskviečių buvo visada, tačiau atnaujinus šį skrydį jų gerokai padaugėjo. "Iki šiol daugiausiai turistų iš Rusijos į Palangą atvykdavo traukiniu arba autobusu, kiti - nuosavu automobiliu, tačiau keliauti šiais būdais ne itin patogu, juolab kad rusai mėgsta komfortą. Tad vėl atsiradus skrydžiams, iš Maskvos į Palangą jų atvyksta išties daugiau", - teigė pašnekovė.

Pasak E.Smilingienės, maskviečiai atostogoms ir pramogoms pinigų negaili ir visą laisvą laiką stengiasi išnaudoti kiek įmanoma turiningiau.

"Jie atostogauja išties aktyviai: užsisako įvairias ekskursijas, vandens pramogas, mėgsta lankytis muziejuose, įvairiuose renginiuose", - vardijo specialistė.

Pasak E.Smilingienės, rusai dažniausiai apsistoja ir pačiuose prabangiausiuose keturių bei penkių žvaigždučių kurorto viešbučiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių