Į užsienį - tik su privalomuoju draudimu

Keliaujantieji į užsienį turėtų nepamiršti apsidrausti. Draudikai perspėja, kad be privalomojo draudimo poliso užsienyje galima pakloti solidžias sumas ar net netekti vairavimo teisių. Statistika rodo, kad bendras išvykstamasis turizmas į užsienį per pastaruosius keletą metų išaugo daugiau nei 16 proc.

Už vairavimą neturint draudimo poliso ar jam negaliojant užsienyje baudos labai griežtos ir priklausomai nuo šalies gali siekti daugiau nei 20 tūkst. litų.

Airijoje, už tokį pažeidimą gresia baudos iki 2 tūkst. eurų (6900 litų), Prancūzijoje iki 3750 eurų (12937 litų.), o Anglijoje gali siekti net iki 5 tūkst. svarų (21600 litų).

Už tokius pažeidimus gresia ne tik piniginės baudos, kai kuriose šalyse gali būti atimtos vairavimo teisės, transporto priemonės konfiskavimas ar net laisvės atėmimas.

Tuo tarpu baudos Lietuvoje be privalomojo vairuotojų draudimo siekia šiek tiek daugiau nei 80 litų.

Keliaujant automobiliu užsienyje privalu turėti vairuotojo pažymėjimą, transporto priemonės registracijos dokumentą ir transporto priemonės civilinės atsakomybės draudimo liudijimą arba žaliąją kortelę - vairuotojų civilinės atsakomybės privalomąjį draudimą, galiojantį Europos ekonominės erdvės valstybėse ir Šveicarijoje.

Vykstant į valstybes, kurios nepriklauso „Žaliosios kortelės" biurui, būtina įsigyti ten galiojantį privalomąjį transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimą. Taip pat patariama turėti vykstančių į užsienį sveikatos draudimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių