Į Palangą - amerikietiškais automobiliais

Savaitgalį Palangoje rinkosi amerikietiškų automobilių aistruoliai. Geros jų nuotaikos neaptemdė net nuolat pliaupiantis lietus.

Amerikietiškų automobilių savininkai iš visos Lietuvos į Palangą rinkosi šeštadienį. Iš viso į kurortą atvyko 43 šių transporto priemonių aistruoliai. Du iš jų atvyko iš Rusijos ir Latvijos.

Žiūrovai galėjo pasigrožėti įvairiausiais amerikietiškais automobiliais. Naujausi - „Chevrolette Corvette z06" ir „Ford Mustang" buvo pagaminti prieš metus, seniausias „Cadillac Eldorado" - 1959 metais.

Renginio metu buvo išrinkti devynių nominacijų laimėtojai. Renkant juos atsižvelgta į mašinos autentiškumą, interjerą, variklio galingumą. Nugalėtojus rinko komisija, sudaryta iš šventės dalyvių. Simpatiškiausią automobilį išrinko ir žiūrovai.

Net tris nominacijas - „Grand Prix", „Raritetas", „Simpatija" iškovojo klaipėdiečiui Henrikui Kreiviui priklausantis automobilis „Cadillac Eldorado".

„Amerikono" titulą pelnė palangiškiui Vladui Stončiui priklausantis „Chevrolet Chevy Van", „Eksterjero" - „Chevrolet Camaro", „Variklio" - klaipėdiečio Vaido Janavičiaus „Chevrolet Corvette Z06", „Interjeras" - „Chevrolet Camaro", „Autentika" - palangiškio Gintauto Giedraičio „Chevrolette Corvette z06".

Už gražiausią nuotrauką, kurią klaipėdiečiai turėjo padaryti Palangoje, apdovanotas mašinos „Ford Mustang" savininkas klaipėdietis Marius Eismontas.

Šventė baigėsi paradu. Palangiškiai ir miesto svečiai smalsiai žiūrėjo ir grožėjosi Vytauto gatve riedančia amerikietiškų automobilių kolona.

Vienas iš renginio organizatorių radijo stoties „FM Palanga" direktorius Aleksandras Palivonas tvirtino, jog renginys taps tradiciniu.

„Tokie susitikimai ypač populiarūs Jūrmaloje. Ten į vieną vietą suvažiuoja 400 - 500 automobilių. Pagalvojome, jog tokį reikia suorganizuoti ir mums. Renginio metu šių automobilių aistruoliai gali susipažinti, pabendrauti, apžiūrėti kitų ir parodyti savo mašinas. Amerikietiški automobiliai išskirtiniai. Laikyti juos garaže ir niekam nerodyti būtų nuodėmė", - pabrėžė A.Palivonas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių