Į kelius sugrįš „Datsun“ automobiliai

„Renault-Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas pranešė, kad bus bandoma atgaivinti „Datsun“ vardą. Šio tipo automobiliai tam tikrose teritorijose bus parduodami kaip biudžetiniai.

Pirmiausiai „Datsun“ automobiliai bus pradėti pardavinėti pietryčių Azijoje, taip pat Rusijoje ir Indijoje. Planuojama, kad prekyboje automobiliai pasirodys 2014 metais, praneša autocar.co.uk.

„Datsun“ automobiliai buvo pardavinėjami 1932-1981 metais. Vėliau šis prekės ženklas įsiliejo į „Nissan“ prekinį ženklą. Kalbos apie galimą „Datsun“ sugrįžimą tarp automobilių ekspertų sklandė gana seniai, tačiau tik dabar oficialiai paskelbta apie šio prekės ženklo sugrįžimą į rinką.

„Renault-Nissan“ atstovai mano, kad „Datsun“ galės sėkmingai konkuruoti su „Tata Nano“ ir kitais nebrangiais automobiliais.

Pranešdamas apie „Datsun“ sugrįžimą į rinką automobilių gamintojas C.Ghosnas taip pat prasitarė, kad žada investuoti į pietryčių Azijos regioną. Kompanija svajoja iki 2016 metų regione pardavimus padidinti nuo 60 tūkst. iki 200 tūkst. automobilių per metus. Įmonė ruošiasi statyti automobilių surinkimo gamyklą, kuriai reikės paaukoti apie 400 mln. dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių