„Halls Winter Rally 2012“ trasų saugos pajėgos padidės trečdaliu

Daugiau nei trys šimtai penkiasdešimt apsaugos darbuotojų – tai žmonių skaičius, užtikrinsiantis saugą sausio 28-ąją (šeštadienį) vyksiančio „Halls Winter Rally 2012“ metu.

Renginio saugumu rūpinsis keli šimtai įvairių sričių specialistų: saugos darbuotojų, policijos pareigūnų bei kitų viešąją tvarką prižiūrinčių asmenų, medikų, ugniagesių gelbėtojų bei savanorių. Utenoje startuosiančiame tarptautiniame ralyje tikimasi sulaukti daugiau kaip 50 tūkstančių žiūrovų iš visos Lietuvos bei užsienio valstybių. 

„Ne veltui šis žiemos ralis vadinamas greičiausia žiemos švente – tai renginys, suteikiantis daugybę pozityvių įspūdžių jį stebintiems ir jame dalyvaujantiems. Varžybų organizatoriui ši šventė yra pats darbymetis, kadangi mes atliekame labai svarbų ir atsakingą darbą“, – kalbėjo ralį organizuojantis žinomas lenktynininkas Benediktas Vanagas. 

„Mūsų prioritetų sąraše pirmuoju numeriu įrašytas renginio saugumas. Kasmet šį procesą kryptingai tobuliname. Tai darome tiek netiesiogiai – tai yra, aktyviai komunikuojame priemones, kurias įsisąmoninę žiūrovai išvengs bereikalingos rizikos, tiek ir tiesiogiai. Pavyzdžiui, šiemet pasamdėme net trečdaliu daugiau saugos darbuotojų, savo srities profesionalų, kurie masinio susibūrimo vietose atliks moderatorių funkciją. Taipogi, atsižvelgdami į sukauptą patirtį, šį žmonių skaičių trasose paskirstysime dar efektyviau“, – pridūrė ralio organizatorius.

Be apsaugos darbuotojų viso ralio metu viešąją tvarką prižiūrės net 30 policijos ekipažų iš Utenos bei Ignalinos rajonų. Papildomai numatomas dar pusšimtis pareigūnų, dirbsiančių žiūrovų zonose, taip pat gražia varžybų tradicija tampa Latvijos Respublikos policininkų atvykimas į „Halls Winter Rally“.

Šiemet iš kaimyninės šalies atvyks du latvių ekipažai, kurie atliks prižiūrimąją ir patariamąją funkciją. Šalia greičio ruožų nuolat budės ugniagesių-gelbėtojų automobiliai bei operatyviai reaguoti pasirengusios specialiosios parengties medikų brigados. Be to didžiausiose žiūrovų zonose organizatoriai numatė ir atskirus medicinos pagalbos punktus.

„Be aktyviosios ralio saugos veikia ir pasyvioji. Potencialiai pavojingoms greičių ruožų vietoms atskirti šiemet panaudosime apie 50 kilometrų apsauginės juostos, kurią tvirtinsime ant maždaug pusantro tūkstančio kuolų, o pagrindinėse žmonių susitelkimo vietose pastatysime apie puskilometrį specialių metalinių tvorelių. Saugos užtikrinimo infrastruktūros darbus atliks net septynios specialiai apmokytos žmonių darbo grupės. Šie skaičiai gali atrodyti įspūdingi ralio gerbėjams, tuo tarpu mums tai natūralaus proceso dalis“, - teigė B.Vanagas.

Ralio organizatorius žiūrovus ragina saugiai elgtis ne tik stebint ralį, tačiau ir už vairo. Anot jo, reikia neužmiršti, jog regioniniai keliai vietomis gali būti slidūs, o eismas intensyvus, todėl protingiausia iš anksto susiplanuoti maršrutą tam, kad vėliau nereikėtų skubėti. Nebe pirmus metus „Halls Winter Rally“ organizatoriai kartu su Susisiekimo ministerija bei Utenos apskrities policija dėmesį skiria eismo saugumui gerinti.

Kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija Utenos regiono vaikams organizatoriai ketina išdalinti 1700 atšvaitų bei pusšimtį šviesą atspindinčių liemenių. Ralio šūkis „Mes už saugų kelią!“ vienija tiek automobilių sportą, tiek kasdienes keliones automobiliu ir akcentuoja, jog saugus vairavimas yra įmanomas elgiantis atsakingai ir neperžengiant savo galimybių ribų. 

„Sveikiname ralio dalyvius bei gerbėjus su naujojo automobilių sporto sezono pradžia. Ralio metu vykdome svarbią ir atsakingą pareigą, kontroliuodami eismo srautus bei užtikrindami viešąją tvarką „Halls Winter Rally“ metu. Todėl norime visus paraginti elgtis atsargiai bei atsakingai stebint renginį, taip pat būnant už vairo“, – teigė Utenos apskrities VPK viršininkas Linas Pernavas.


Šiame straipsnyje: Halls Winter RallyŽiemos ralis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių