Greičio mėgėjams „Renault„ pristato „Megane“

Šią savaitę prasidėjusioje Londono automobilių parodoje „Renault" pristato savo sportiškų automobilių šeimą papildysiantį automobilį „Megane R26.R". Ribotos laidos sportiškiausia „Megane" modifikacija sukurta specialiai treko mėgėjams, tačiau šiuo automobiliu bus galima važinėti ir miesto gatvėmis.

„Megane R26.R" sukurta remiantis „Megane F1 Team R26" modeliu: naudojamas tas pats variklis, šešių bėgių pavarų dėžė bei padidintos trinties diferencialas, suteikiantis itin tikslų valdymą. Viena pagrindinių šio modelio modifikacijų - 123 kg sumažintas svoris. Siekiant sumažinti automobilio svorį, buvo atsisakyta galinių automobilio sėdynių, automatinės klimato kontrolės, priešrūkinių žibintų, audiosistemos, papildomų oro pagalvių (liko tik vairuotojo) ir kitos įrangos. Be to, įprastus langus pakeitė polokarbonatiniai, o kai kurios kėbulo dalys yra pagamintos iš karbono medžiagos. Naujasis modelis patobulintas sportiškesne pakaba.

„Megane R26.R" iš kitų „Megane Renault Sport" modelių taip pat išsiskiria savo išvaizda. Anglies pluošto variklio kapotas ir specifiniai raudoni 18 colių ratlankiai pabrėžia automobilio išskirtinumą.

Modelis taip pat papuoštas nauju spoileriu bei grafikos elementais. Automobilio salone sumontuotos dvi sportinės sėdynės su šešių taškų saugos diržais, vairą bei pavarų svirtį dengia oda bei zomšas. Į automobilį taip pat gali būti įmontuotas saugumo karkasas.

Birželio 23 d. „Megane R26.R" Niurburgringo trasoje pasiekė vieno rato greičio rekordą priekinių varomų ratų automobilių kategorijoje. Šį atstumą automobilis įveikė per 8 min ir 17 sekundžių.

Į „Megane R26.R" montuojamas 2 litrų turbo variklis, galintis išvystyti 230 arklio galių. Iki 100 kilometrų per valandą greičio naujoji „Megane" versija įsibėgėja per 6 sekundes, o 1 kilometrą iš vietos nuvažiuoja per 25,9 sekundės. Maksimalus greitis - 237 km/val.

„Megane R26.R" prekybą planuojama pradėti jau spalio mėnesį. Tik 450 vienetų laidos automobiliai bus pardavinėjami Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje ir Vokietijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių