Gauti pirmieji prietaisai atsiskaitymams už Baltarusijos kelius

Baltarusiai ir toliau ruošiasi naujos mokamų kelių sistemos „BelToll“ įvedimui. Jie gavo pirmąją partiją prietaisų, kurių pagalba bus galima atsiskaitinėti už kelius.

Automobilio kabinoje naudojamas prietaisas bus dviejų tipų. Vienas iš jų skirtas lengviesiems automobiliams (74x47x18 mm, 30 g.), kitas sunkvežimiams (120x70x30 mm, 100 g.).

Šis prietaisas, kaip ir dauguma panašių naudojamų Europoje bus tvirtinamas prie priekinio stiklo. Jo pagalba bus identifikuojama transporto priemonė. Prietaisai bus skirti naudoti tik Baltarusijos teritorijoje.

Gauti prietaisai yra visiškai paruošti naudojimui ir prieš pradedant juos montuoti automobiliuose tereikės juos personalizuoti, t. y. priskirti konkrečiai transporto priemonei.

Prietaisuose yra įmontuoti elementai, kurių pagalba jis ir veiks. Teigiama, kad prietaiso veikimo laikas bus apie 5 m. Tiesa, intensyviau besinaudojantiems šis terminas gali sutrumpėti.

Įsigyti šį prietaisą bus galima tik palikus užstatą, kuris bus atiduotas, jei naudotojas nuspręs prietaisą grąžinti. Tai bus galima padaryti klientų aptarnavimo centruose, kurie bus įkurti visuose sričių centruose, šalia mokamų kelių esančiose degalinėse ir pasienio punktuose ar šalia jų. Centrai bus pažymėti kelio ženklais. Visų jų adresus ir vietas bus galima rasti pavasario pabaigoje oficialiame „BelToll“ puslapyje.

Kol kas tiksliai nėra pranešama, kada bus galima gauti naujuosius prietaisus. Neabejojama, kad tai turėtų nutikti pakankamai greitai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių