Garsiai grojanti muzika – geriausias būdas prasiblaškyti kelionėje

Šiltasis metų laikas paskatina ne vieną grupelę žmonių sugalvoti atrakciją ir savarankiškai vykti į keliones ir su savo automobiliu nuvažiuoti tūkstančius kilometrų. Pasirinkus tokį keliavimo būdą, būtina pasirūpinti ne tik technine automobilio būkle, bet ir vairuotojų būsena, jei tektų įveikti itin ilgus atstumus.

Septyni iš dešimties vairuotojų ilgai negalvoję vyktų su savo automobiliu į ilgesnę kelionę, rodo autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausos rezultatai. Du iš dešimties vykti norėtų, tačiau pripažįsta, kad reikėtų gerai pasvarstyti, dar 6 proc. teigia, kad tikrai savęs nevargintų ir neapkrautų papildomais rūpesčiais, kad geriau kas kitas vežtų.

Nors išvyka į ilgesnę ir tolimą kelionę yra atsakingas sprendimas, automobiliui sugedus svečioje šalyje ar atsiradus techniniams trukdžiams tai gali ne tik sugadinti nuotaiką, bet ir visiškai pakeisti planus, tačiau neatrodo, kad vairuotojai kaip nors ypatingai tokioms išvykoms ruoštųsi. Kas ketvirtas Autogidas.lt respondentas pripažįsta, kad prieš išvažiuodamas į kelionę tik patikrina tepalų lygį arba patikrina padangų oro slėgį, kas penktas dar papildo langų plovimo skysčio atsargas. Penktadalis vairuotojų teigia, kad savo automobilį prižiūri nuolat, tad tikrinti prieš kelionę papildomai nereikia, dar 3 proc. Autogidas.lt apklausos dalyvių pripažįsta, kad išvis nieko netikrina. Prieš išvykimą automobilį specialistui, kad pažiūrėtų iš esmės viską, veža rečiau nei kas dešimtas vairuotojas (8 proc.).

Nusprendus vykti į tolimą kelionę, svarbu suplanuoti laiką taip, kad netektų vairuoti be poilsio, nors visiškai išvengti ilgų distancijų nepavyks. Tokiais atvejais yra keli būdai, kaip save prablaškyti. Dauguma apklausoje dalyvavusių vairuotojų teigia, kad važiuodami ilgą atstumą labiausiai išsiblaško, garsiai klausydamiesi muzikos (30 proc.) arba kalbėdami su keleiviais (27 proc.). Tačiau likusieji vairuotojai nurodo ir kitų variantų: kai kurie išsiblaško, gerdami kavą ar energetinius gėrimus (15 proc.), dainuodami (14 proc.), krapštydami nosį arba ausį (6 proc.), agresyviau vairuodami arba kalbėdami su savimi (po 4 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mangirdas

Mangirdas portretas
Aš irgi garsiai paleidžiu,Laimos Žemaitytės kompakta.Ir dainuoju ten pajūry kue jūra ošia praidžiau viena aš bangose.

o as

o as portretas
bumcik bumcik:}}

Soleil

Soleil portretas
Aha, ir tokie "vairuotojai" užsižiopso ir tranko niekuo dėtus žmones.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių