Gali sumažėti žvyrkelių: Lietuvos keliams - milijardinė injekcija

Vyriausybė patikslino šių metų Kelių priežiūros ir plėtros programą ir keliams skyrė dar 141,5 mln. litų.

„Toks sprendimas padarytas atsižvelgiant į akcizo už parduotus degalus surinkimo rezultatus. Šių metų pradžioje, tvirtinant Kelių priežiūros ir plėtros programą, 15 proc. lėšų buvo rezervuota nežinant, kaip seksis rinkti valstybės biudžetą. Šiandien nuspręsta šias lėšas paskirstyti keliams“, – aiškino susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Papildomos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos paskirstytos taip: valstybinės reikšmės keliams tiesti, modernizuoti ir taisyti – 48,4 mln. litų, žvyrkelių asfaltavimui – 31 mln. litų, investiciniams projektams – 15 mln. litų, kelių priežiūros darbams ir saugaus eismo programoms – 15 mln. litų. Vietinės reikšmės keliams (gatvėms) – 28,3 mln. litų, o 7,1 mln. litų – Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų rezervui.

Šių metų pradžioje Vyriausybės patvirtinta Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo 2012 metų sąmata siekė beveik 916 mln. litų. Šiandien ji buvo padidinta iki 1,057 mlrd. litų.


Šiame straipsnyje: keliaižvyrkelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Paistalai

Paistalai portretas
Gal tuo pačiu ir galetu pakomentuoti kaip operatyviai įvykdyti viešuosius pirkimus ir iki pirmu salnu atlikti darbus, o gal asfalta dėti ant pirmo sniego? Lėšos jau buvo žinomos pries du mėnesius o kada patvirtino? Pirmos kpp lėšos taip pat kažkodėl patvirtintos tik balandzio men., o gal valdininkams atrodo kad tai gera praktika?

rairi...

rairi... portretas
GALI sumažėti, o GALI ir NEsumažėti, nes ta "injekcija" subyrės kažkam į kišenę...

cha

cha portretas
Kaip sake Zadornovas, pavasari su sniegu istirps asfaltas kartu su pinigais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių