„Ford“ sumažins gaminamų modelių kiekį iki 20-25

„Ford Motor Company“ linkusi sumažinti kompanijos gaminamų automobilių kiekį, kuris turėtų būti ne daugiau kaip 20-25 skirtingi modeliai.

Apie tai kalbėdamas Didžiosios Britanijos pramonės konfederacijoje paskelbė „Ford Motor Company“ prezidentas ir vykdantysis direktorius Alanas Mulally, skelbia allcarz.ru.

Šiuo metu „Ford“ gamina 36 modelius, keturi iš jų su „Mercury“ prekiniu ženklu –pirmieji pretendentai tarp atsisakomų modelių. Tikslios datos, iki kada mažinimas turėtų įvykti, Alanas Mulally nedetalizavo.



Pasak jo, tai leis geriau sutelkti dėmesį į gaminamų modelių kokybę ir inžineriją, taip pat sutaupyti daug lėšų modernizavimui ir pardavimams. A.Mulally siekis – apjungti atskirų modelių pakeitimų skaičių ir suvienodinti įrangos dalis bei agregatus.

Pavyzdžiui, dabartinis hečbekas „Ford Fiesta“ gaminamas10-ies skirtingų modifikacijų, parduodamų skirtingose šalyse, tačiau 65 proc. detalių - unifikuotos.

Taip pat verta priminti, kad kai A.Mulally atėjo į „Ford“, iš viso buvo gaminami 97 skirtingi modeliai, tarp kurių ir markės „Volvo“, „Land Rover“, „Jaguar“, „Volvo“ ir „Aston Martin“.

Tačiau 2008 m. jų skaičius krito iki 59, o šiais metais pasiekė 36 vienetus.


Šiame straipsnyje: FordAutomobilių rinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių