„Ford” naujienos Paryžiaus automobilių parodoje

Pirmą kartą kompanija demonstruoja visą gamą, kurią sudaro 5 durų hečbekas, 4 durų sedanas ir 5 durų universalas.

Parodos lankytojai galės iš arti susipažinti su gamybai paruoštais serijiniais modeliais, prieš jiems pasirodant Europos ir Amerikos autosalonuose kitų metų pradžioje. 
 
„Ford“ taip pat įvykdė pažadą pristatyti viso pasaulio rinkoms skirtą sportišką „Focus“ versiją, tad Paryžiaus automobilių parodoje įvyks pasaulinė naujojo „Ford Focus ST“, turinčio 250 AG galią premjera.  Išskirtinis  sportinis modelis prekyboje pasirodys 2012 metais, o parodos metu lankytojams jį pristatys „Ford Motor Company“ prezidentas Alanas Mulally ir „Ford of Europe“ prezidentas Stephenas Odellas. 
 
Pirmasis viso pasaulio rinkoms skirtas produktas
 
Oficialus visos „Ford Focus“ gamos pristatymas Paryžiaus parodos metu iš tiesų yra svarbus įvykis „Ford“ – tai pirmasis visiškai pasaulinis produktas, sukurtas „ONE Ford“ strategijos pagrindu.
 
Naujasis „Ford Focus“ sukurtas „Ford“ mažų ir vidutinių automobilių centre Vokietijoje ir yra skirtas 120 pasaulio rinkų. C segmento automobilis yra sukurtas ant platformos, kurios net 80% dalių visame pasaulyje yra vienodos. Ši platforma bus pritaikyta bent 10 pasaulinių modelių ir iki 2012 metų jos pagrindu bus pagaminti 2 milijonai automobilių. 
 
Paryžiuje „Ford“ demonstruos pilną „Focus“ gamą – sportišką penkių durų hečbeką, elegantišką keturių durų sedaną bei stilingą universalą. Naujasis modelis siūlo pažangias technologijas, kurių kol kas nėra pritaikyta šiame segmente. Naujos kartos „Ford Focus“ taip pat siūlo pirkėjams aukščiausią kokybę, precizišką surinkimą, ekonomiškumą bei į naują lygmenį pakeltą legendinę „Focus“ važiavimo dinamiką. 
 

Sportiškasis „Ford Focus ST“
 
Jau 2010 m. Ženevos automobilių parodoje „Ford Motor“ kompanijos pasaulinių produktų vystymo padalinio vadovas Derrickas Kuzakas minėjo, kad sportinio naujojo „Ford Focus“ versija – ruošiama, tad pažadas iš tiesų ištesėtas.
 
Pristatomame naujajame automobilyje bus montuojamas naujasis „Ford EcoBoost“ 4 cilindrų variklis, kuris išvysto 250 AG galią. Šis „EcoBoost“ variklis 10 proc. galingesnis už dabartinį „Focus ST“ 5 cilindrų variklį, o CO2 emisija ir kuro sąnaudos bus sumažintos daugiau nei 20 proc.
 
Nauja sportiška „Ford Focus“ versija „ST“ („Sport Technologies“) išsiskirs ypatingu variklio garsu bei išorės ir vidaus dizainu.
 
Paryžiuje bus demonstruojamas sportiškumą pabrėžiantis ryškios „Tangerine Scream’“ spalvos „Ford Focus ST“ 5 durų hečbekas. 
 
Naujasis „Ford Mondeo“ ir „C-MAX“
 
Šalia pagrindinės stendo žvaigždės „Ford Focus“ puikuosis ir naujo modelio „Ford Mondeo“, pirmą kartą parodytas rugpjūčio mėn. Maskvoje vykusioje automobilių parodoje.

Paryžiaus automobilių parodoje „Ford“ demonstruos itin maža CO2 emisija (115 g/km) pasižymintį „Mondeo ECOnetic“ modelį. Šalia naujojo „Ford Mondeo“ bus demonstruojami ir anksčiau šiemet pristatyti naujieji „S-MAX“ ir „Galaxy“ modeliai.


 
Naujuosius „Ford C-MAX“ ir „Ford Grand C-MAX“ modelius reprezentuos „Titanium“ įrangos lygio modeliai su naujuoju „Ford EcoBoost“ 1,6 l benzininiu varikliu, išvystančiu 180 AG galią bei su atnaujintu 2,0 l „Duratorq TDCi“ turbodyzeliniu varikliu.  Įnešdami į daugiafunkcinių automobilių segmentą naujo lygmens stilių ir patrauklumą, naujieji modeliai taip pat sukurti ant viso pasaulio rinkoms skirtos C segmento platformos. Šiaurės Amerikoje naujojo „Ford Grand C-MAX“ prekyba prasidės jau kitų metų pradžioje. 
 
Gerokai sumažinta CO2 emisija visoje „Ford“ automobilių gamoje
 
„Ford ECOnetic“ technologijų programa buvo pradėta 2010 m. pradžioje. Tai programa, apimanti degalų sąnaudų ir CO2 emisijos bei bendrai eksploatacinių išlaidų mažinimą.  Vien per šiuos metus „Ford“ pristatė tokias naujienas kaip itin efektyvius, galingus, bet draugiškus aplinkai ir taupius variklius „EcoBoost“, visą gamą itin efektyvių turbodyzelinių „Duratoq TDCi“ variklių, puikiai suderintą dviejų sankabų automatinę pavarų dėžę „Ford PowerShift“, „Auto Start and Stop“ sistemą, išmaniąją regeneracinio krovimo sistemą (SRC), aktyvų priekinių grotelių uždarymą oro pasipriešinimui mažinti, „Ford ECO Mode“ režimą, informuojantį, kaip elgtis kelyje ir kitas technologijas, stipriai prisidedančias prie draugiškų aplinkai automobilių evoliucionavimo.
 
„Ford“ taip pat veržiasi pirmyn su Europai skirtų elektrinių modelių kūrimu ir gamyba. Paryžiaus automobilių parodoje „Ford“ stende taip pat pirmą kartą pristatomas „Ford C-MAX PHEV“ (Plug in Hybrid Electric Vehicle) modelis, kuris bus pradėtas gaminti Valencijos padalinyje 2013 metais.
 
„Naujos „Focus“ gamos pristatymas, sportinio „ST“ modelio debiutas ir kitos naujienos Paryžiaus parodoje yra itin įspūdingos,“ sakė „Ford of Europe“ prezidentas St.Odellas. „Su naujuoju „C-MAX“, atnaujintu „Ford Mondeo“ ir kitais modeliais akivaizdu, kad „Ford“ išlieka agresyvesnis nei kada anksčiau.“  
 
Paryžiaus naujienos Lietuvoje
 
Naujo modelio „Ford Focus“ premjera Lietuvoje numatoma 2011 m. 2 ketvirtį. Šiuo metu galima pasinaudoti proga įsigyti labai gausiai sukomplektuotą dabartinio modelio „Ford Focus“ už palankią kainą - 45 500 Lt.
 
Prekyba naujo modelio „Ford Mondeo“ Lietuvoje jau prasidėjo. Prabangiai atnaujinto „Mondeo“ kainos prasideda nuo 68 900 Lt. Standartinėje „Mondeo“ įrangoje yra priekiniai ir galiniai LED žibintai, 7 saugos oro pagalvės, šildomas priekinis stiklas ir t.t.
 
Užsakymai naujiesiems „Ford C-MAX“ vienatūriams bus priimami jau Paryžiaus parodos metu - spalio mėn. pradžioje, preliminariai kainos prasidės nuo 55 000 Lt.


Šiame straipsnyje: Ford

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių