„flyLAL" planuoja lėktuvuose diegti mobilųjį ryšį

Skrydžių bendrovė „flyLAL" aktyviai domisi galimybėmis lėktuvuose diegti mobiliojo ryšio technologijas, kurios leistų teikti mobiliojo ryšio paslaugas skrydžių metu.

Drauge su tai pačiai įmonių grupei priklausančia įmone „flyLAL Technics", atliekančia ne tik Lietuvos, bet ir užsienio kompanijų lėktuvų techninę priežiūrą, nacionalinė oro bendrovė „flyLAL" Vilniuje surengė konferenciją, kurioje dalyvauti pakvietė ir kitas skrydžių kompanijas. Čia buvo pristatytas naujausias pasaulyje sprendimas, leidžiantis keleiviams lėktuvuose naudotis mobiliuoju ryšiu.

Konferencija surengta kartu su mobiliojo ryšio lėktuvuose tiekėja bendrove „On Air", įrangos gamintoja „Airbus Kid Systeme" ir inžinerinius sprendimus kuriančia bei diegiančia bendrove ECS. Be oro bendrovės „flyLAL" renginyje dalyvavo Šveicarijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos aviacijos įmonių atstovai.

Lėktuvuose įdiegus modernią mobiliojo ryšio įrangą, keleiviai galėtų kalbėtis mobiliaisiais telefonais, siųsti SMS bei naudotis GPRS duomenų perdavimo ryšiu. Duomenys iš lėktuvo būtų perduodami per palydovinį ryšį atitinkamam mobiliojo ryšio operatoriui. Norintys naudotis mobiliuoju ryšiu keleiviai turėtų būti užsisakę tarptinklinio ryšio paslaugą iš savo mobiliojo ryšio tiekėjo.

Mobiliojo ryšio paslaugas lėktuvuose teikianti bendrovė „On Air" jau yra gavusi leidimą teikti mobiliojo ryšio paslaugas virš ES šalių teritorijų, tarp jų - ir virš Lietuvos. „On Air" turėtų sudaryti sutartis su Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriais dėl paslaugų teikimo šių bendrovių klientams.

Mobilusis ryšys lėktuve pradeda veikti lėktuvui pakilus į daugiau nei 3 km aukštį - apie galimybę naudotis mobiliuoju telefonu ar duomenų perdavimo paslaugomis praneša specialūs lėktuvo salone užsidegantys ženklai.

„Šiandieniniais skaičiavimais, skambutis lėktuve gali kainuoti nuo 1,5 euro, siunčiami SMS - 0,4, 0,5 eurocentų. Kainos priklausys nuo Lietuvos mobiliojo ryšio operatorių kainodaros. Lėktuve gali būti teikiamos ne tik pokalbių ir SMS paslaugos, bet ir el. pašto, interneto, duomenų perdavimo, VPN paslaugos, naudojant mobiliuosius įrenginius ir nešiojamuosius kompiuterius", - teigia „flyLAL" atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių