„Finnair“ skrydžių palydovų streikas baigėsi

Ketvirtadienį, gruodžio 9 dieną, aviakompanijai „Finnair“ ir Suomijos palydovų sąjungai susitarus dėl naujos kolektyvinės darbo sutarties, bendrovės orlaivių įgulos narių streikas  nutrauktas.

„Finnair“ skrydžiai palaipsniui vėl bus vykdomi įprastu grafiku. 

„Džiaugiamės, kad galiausiai pavyko pasiekti susitarimą. Svarbiausia, kad streikas, dėl kurio mūsų keleiviams teko patirti nemažai nepatogumų, baigėsi ir skrydžiai vėl bus vykdomi įprasta tvarka. Mūsų įgulos darbuotojai taip pat nori grįžti į darbą,“ – sako „Finnair“ prezidentas ir vykdantysis direktorius Mika Vehvilainenas. 

„Naujasis susitarimas leis sumažinti išlaidas didinant darbo produktyvumą. Sutarta dėl būtinų struktūrinių tolimųjų skrydžių pokyčių,“ – pasakoja Mika Vehvilainenas. 

„Finnair“ vadovybė nuoširdžiai atsiprašo keleivių už streiko metu patirtus nepatogumus.

Savaitgalį vis dar galimi pavieniai skrydžių atšaukimo atvejai, todėl keleiviams rekomenduojama stebėti skrydžių grafiką.

Jei per streiką keleiviai pageidavo skristi kitais maršrutais ir jų bilietai perrašyti kitoms aviakompanijoms, pakeisti skrydžiai lieka galioti. Asmenys, kurie atsisakė skristi kitais maršrutais ir atidėjo savo kelionę pasirinkdami kitą skrydžio datą, gali pakeisti naują rezervaciją į ankstesnę tuo atveju, jei lėktuve yra laisvų vietų. Bilietai, dėl kurių keleiviai pateikė prašymus susigrąžinti sumokėtus pinigus, nebegalioja.

Keleiviai streiko metu jiems atliktas rezervacijas gali patikrinti bendrovės svetainėje.

Jei užsakytų skrydžių laikas netinka, keleivių prašoma informuoti bendrovę visą parą veikiančiu klientų aptarnavimo telefonu +358 800 9 2242.

Informacija taip pat teikiama telefonu +358 600 140 140 (skambinant ne iš Suomijos, skambučio kaina – 3,12 eurų sujungimo mokestis + vietinio tinklo mokestis ) ar telefonu Baltijos šalims +370 5 2723038 (informacija teikiama anglų ir rusų kalbomis).

Keleiviai, kurie turėjo įsigiję bilietus gruodžio 10 dienos ar ankstesnių dienų skrydžiams, gali kreiptis dėl pinigų už nepanaudotus bilietus grąžinimo, užpildydami prašymą internete.

Prieš pildant prašymą, bendrovė maloniai prašo keleivių atšaukti skrydžio rezervaciją.

Suomijos palydovų sąjunga streiką pradėjo praeitą antradienį, lapkričio 30 dieną, nepavykus sutarti dėl naujos kolektyvinės darbo sutarties.

Aviakompanija dėl streiko kasdien patyrė iki 2,5 mln. eurų (apie 8,6 mln. litų) nuostolių.


Šiame straipsnyje: finnair

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių