F-35A atliko pirmą per 6 metus naktinį skrydį

Pentagono įstatymo projektas su įsigyti 2 443 naujos kartos naikintuvus F-35 (pirkinys atsieitų nuo 233 iki 385 mlrd. JAV dolerių) Jungtinėse Valstijose sulaukė didžiulės kritikos. Tačiau bendrovė „Lockheed Martin“ į ją nereaguoja ir toliau vykdo vieno iš pirmųjų pasaulyje penktos kartos reaktyvinio naikintuvo bandomuosius skrydžius.

Nors nuo tos akimirkos, kai F-35 pirmąsyk atsiplėšė nuo pakilimo tako, praėjo daugiau kaip šešeri metai (ir maždaug 1,5 metų, kai vertikaliu būdu nuo žemės pakylantis ir ant jos nusileidžiantis F-35B viršijo garso greitį), tai buvo tik pirmasis tradicinio F-35 naktinis skrydis lėktuvo istorijoje.

Pirmasis naktinis skrydis įvyko trečiadienio vakarą Edvardso karinių oro pajėgų bazėje (Kalifornija, JAV). Lėktuvą pilotavo „Lockheed Martin“ lakūnas-bandytojas Markas Vordas (Mark Ward). Naikintuvas nuo žemės atsiplėšė 17:05 vietos laiku (saulėlydis tądien Kalifornijoje vyko 17:23), o nusileido jau visiškai sutemus, 18:22.

Skrydžio metu buvo atlikta serija manevravimo tamsoje pratimų (taip pat ir suartėjimas su kitu lėktuvu), išbandytas F-35 prietaisų skydelių apšvietimas (piloto vertinimu, jis – vienas iš geriausių, su kokiais tik yra tekę dirbti).


Šiame straipsnyje: naikintuvasJAVkaryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

VITIOCHAS

VITIOCHAS portretas
kaip čia rasa juknevičienė su kubilu tokio neužsimano,net keista darosi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių