„F-1“ lenktynės vyks ir Rusijoje

Rusija sutarė su „Formulės-1“ vadovais, kad nuo 2014 metų „Grand Prix“ vyktų ir šioje šalyje, pranešė Rusijos premjeras.

Kaip teigiama „F-1“ vadovo Bernie`io Ecclestone`o ir Rusijos premjero Vladimiro Putino pasirašytame susitarime, šalies pietuose esančiai Krasnodaro sričiai suteikta teisė rengti lenktynes nuo 2014 iki 2020 metų.

Ši sutartis gali būti pratęsta dar penkeriems metams. Numatoma, kad „Grand Prix“ bus rengiamos Juodosios jūros kurorte Sočyje, kuriame vyks ir 2014 metų žiemos olimpinės žaidynės. 

„Bendrai šnekant, buvo pasiektas sutarimas su lenktynes rengiančia kompanija“, – naujienų agentūrai AFP patvirtino Rusijos premjero Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Anot jo, detales dar teks suderinti, tačiau pirmosios tokios lenktynės Rusijoje galėtų vykti 2014 ar 2015 metais.

„F-1“ šiuo metu lenktyniauja vienas rusas – Vitalijus Petrovas, nuo 2010 metų atstovaujantis „Renault“ komandai. 

Susitarimas dėl „Grand Prix“ – paskutinysis ambicingas sporto planas, kur įgyvendina V. Putinas. Jo iniciatyva Rusijoje vyks olimpiada, premjeras taip pat siekia, kad šalyje būtų surengtas pasaulio futbolo čempionatas. 

„F-1“ lenktynes Rusijoje ketinta rengti dar 2002 metais, tačiau tuomet sutartis nepasirašyta, mat o nesusitarta dėl finansinių sąlygų.


Šiame straipsnyje: Formulė-1F-1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių