„EuroFOT“ paskaičiavo, kiek sutaupo elektroninės vilkikų sistemos

„EuroFOT“ projekto metu buvo paskaičiuota kiek vežėjai sutaupo eksploatuodami vilkikus, kurie buvo įsigyti su įvairiomis pagalbinėmis elektroninėmis sistemomis.

Šiame projekte dalyvavo įvairios organizacijos iš 10 šalių. Vienas iš dalyvių – vilkikų gamintojas „MAN“. 57 šios kompanijos vilkikai dalyvavo 4 metų bandyme, kuriuo metu iš viso buvo nuvažiuota 7,5 mln. km.

Po visą Europą važinėję vilkikai buvo aprūpinti „MAN“ vairuotojo pagalbinėmis sistemomis tokiomis kaip pastovaus greičio ir atstumo tarp TP palaikymas (Adaptive Cruise Control) ir važiavimo juostos stebėjimo sistema (Lane Guard System).

Gauti rezultatai ne tik patvirtino, kad yra taupomas kuras, bet ir pateikė gerų žinių saugumo klausimu. Naudojant šias sistemas sutaupoma apie 2 proc. kuro, jei lygintume su analogiškais vilkikais be šių sistemų. Trečdaliu sumažėjo staigių stabdymų ir posūkių manevrų, o vidutinis kelionės greitis nežymiai padidėjo. Kritinių priartėjimų prie priekyje esančių transporto priemonių sumažėjo perpus.


Šiame straipsnyje: vilkikasautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
Tikrai puikios sistemos Tik kas naudojasi jomis gali pilnai vertinti siuos privalumus Tai didele pagalba kelyje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių